A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Verstappen: A 2020-as szezon válásokhoz vezethet

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője szerint elfogadhatatlan, hogy a 2020-as F1-es versenynaptárban 22 nagydíjhétvége szerepel: a holland úgy véli, senki nem gondolt a csapatok szerelőire.

Nemrégiben véglegessé tették a 2020-as versenynaptárat, ám Verstappen szerint egyáltalán nem szerencsés ennyi futamot rendezni egy szezonban – a holland nem a pilóták, sokkal inkább a csapatok személyzetének érdekeit nézi, mivel ők már így is nagyon kevés időt töltenek családjukkal. 

Míg a versenyzők csak csütörtökön érkeznek meg a versenypályákra, a szerelőknek már hétfőn vagy kedden a helyszínen kell lenniük, hogy felkészüljenek a hétvégére. A versenyt követően pedig nem pihenhetnek meg, hiszen nekik kell összepakolniuk a mtorhome-ok és a csapat felszerelését, hogy indulhassanak a következő versenyre. 

„Nem tartom jónak a 22 versenyt egy évben. A legjobb pályákat kellene kiválasztanunk” – nyilatkozta Verstappen a Motorsport-Total.com-nak. „Tudom, hogy pénzt akarnak csinálni, de a szerelőkre is gondolniuk kell.” 

„A főnökök szombaton vagy vasárnap odarepülnek, aztán már a verseny vége előtt elhagyják a pályát.”

„Nekik ez nyilván nem probléma, ők 30 versenyhétvégét is kibírnának, mert ők maximum három napot vannak ott. Egyáltalán nem versenyzői szempontból panaszkodom: itt a szerelőkről van szó.”

Verstappen szerint ez többeknél valódi problémát okozhat, hiszen család mellett már így is nagyon nehéz egy F1-es versenycsapatban dolgozni.

Rögtön be is nyújthatják a válási keresetet, mert még több futamot fognak rendezni” – folytatta a holland.

Egyébként ez az összefüggés nem csak Verstappennek jutott eszébe – a versenynaptár hivatalossá tételét követően egy szerelő valóban ezzel a szöveggel osztotta meg a hírt: „Na, azt hiszem, készíthetem a válási papírokat…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!