Orosz Nagydíj
Next
Prev

Verstappen: A 2020-as szezon válásokhoz vezethet

SINGAPORE, SINGAPORE - SEPTEMBER 19: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talks to the media in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 19, 2019 in Singapore. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21MBXSE352111 // Usage for editorial use only //
Fotó: Red Bull Racing
Max Verstappen, a Red Bull versenyzője szerint elfogadhatatlan, hogy a 2020-as F1-es versenynaptárban 22 nagydíjhétvége szerepel: a holland úgy véli, senki nem gondolt a csapatok szerelőire.

Nemrégiben véglegessé tették a 2020-as versenynaptárat, ám Verstappen szerint egyáltalán nem szerencsés ennyi futamot rendezni egy szezonban – a holland nem a pilóták, sokkal inkább a csapatok személyzetének érdekeit nézi, mivel ők már így is nagyon kevés időt töltenek családjukkal. 

Míg a versenyzők csak csütörtökön érkeznek meg a versenypályákra, a szerelőknek már hétfőn vagy kedden a helyszínen kell lenniük, hogy felkészüljenek a hétvégére. A versenyt követően pedig nem pihenhetnek meg, hiszen nekik kell összepakolniuk a mtorhome-ok és a csapat felszerelését, hogy indulhassanak a következő versenyre. 

„Nem tartom jónak a 22 versenyt egy évben. A legjobb pályákat kellene kiválasztanunk” – nyilatkozta Verstappen a Motorsport-Total.com-nak. „Tudom, hogy pénzt akarnak csinálni, de a szerelőkre is gondolniuk kell.” 

„A főnökök szombaton vagy vasárnap odarepülnek, aztán már a verseny vége előtt elhagyják a pályát.”

„Nekik ez nyilván nem probléma, ők 30 versenyhétvégét is kibírnának, mert ők maximum három napot vannak ott. Egyáltalán nem versenyzői szempontból panaszkodom: itt a szerelőkről van szó.”

Verstappen szerint ez többeknél valódi problémát okozhat, hiszen család mellett már így is nagyon nehéz egy F1-es versenycsapatban dolgozni.

Rögtön be is nyújthatják a válási keresetet, mert még több futamot fognak rendezni” – folytatta a holland.

Egyébként ez az összefüggés nem csak Verstappennek jutott eszébe – a versenynaptár hivatalossá tételét követően egy szerelő valóban ezzel a szöveggel osztotta meg a hírt: „Na, azt hiszem, készíthetem a válási papírokat…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS