Verstappen a bokszutcai előzésről: „El kellene tűnniük az útból!” - F1VILÁG.HU

Verstappen a bokszutcai előzésről: „El kellene tűnniük az útból!”

Versenyzőtársait kritizálta a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíj pénteki szabadedzéseit követően Max Verstappen, aki szerint nem elég, hogy egyesek úgy cammogtak ki a bokszból a második gyakorláson, de még őt is megpróbálták akadályozni.

A második abu dhabi gyakorláson két piros zászlós megszakítás is nehezítette a mezőny dolgát, emiatt pedig a csapatok rengeteg időt veszítettek. A második megszakítás után természetesen mindenki azonnal gurult ki a pályára, hogy még értékelhető munkát végezzen, sokan azonban — köztük a két Mercedes, valamint Pierre Gasly — meglehetősen lassan haladt kifelé a bokszból, Verstappen pedig megelégelte ezt, és megelőzte őket.

Az eset után újságírói kérdésre azt mondta, szerinte nem voltak sportszerűek a riválisok, mert nem elég, hogy az út közepén haladtak lassú tempóban, még őt is megpróbálták akadályozni.

„El kellene tűnniük az útból. Mindannyian lassan vezettek, én pedig csak ki akartam keveredni onnan, mert nem volt sok időnk. Ott cammogtak középen, amikor pedig el akartam menni mellettük, bevágtak elém” — mondta a háromszoros világbajnok., aki a második edzésen végig egyensúlyproblémákkal küszködött, ám így is a 3. helyen zárt.

„Nem tanultam ma sokat. Az autó egyensúlya nem volt jó. Nagyon alulkormányzott volt, és az autó gyakran elpattogott. Nem számítottam arra, hogy ennyire le leszünk maradva. Szóval ez még kérdőjel számunkra.”

„Viszont még így is a 3. helyen végeztünk, ez nem olyan rossz, de az egyensúly tekintetében sokkal jobbnak kell lennie.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!