Friss hírek

Verstappen: A forgalom ellenem volt, de a Hungaroring a kezemre játszott

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője szerint annak is köszönheti második helyét a Magyar Nagydíjon, hogy a Hungaroringen nehéz követni a másik versenyzőt, ezért Valtteri Bottas küszködött, amikor a verseny utolsó köreiben utolérte őt.

Verstappen azok után állhatott fel a dobogó második fokára a Magyar Nagydíjon, hogy egész hétvégén küszködött az autóval, majd a futam előtt, a rajtrácsra igyekezve megcsúszott a vizes pályán, és a gumifalnak csapta az autót

A Red Bull nem úszta meg sérülés nélkül: a felfüggesztéssel és az első szárnnyal is akadt dolguk a szerelőknek, és mindössze 20 percük volt arra, hogy helyrehozzák az autót. Ez sikerült, és Verstappen elmondta, a futam alatt semmit problémát nem észlelt, és az autó tempója is rendben volt. 

Hirdetés
 

A verseny végén azonban Valtteri Bottas felzárkózott mögé, és az utolsó körökben támadni is kezdte a hollandot – végül azonban Verstappen megvédte a pozícióját, és elmondta, tudta, hogy a finn ellenfelének nem lesz könnyű dolga, ha mögé ér. 

„Megpróbáltam a saját tempómat autózni, aztán természetesen láttam, hogy körönként egy másodperccel zárkózik fel” – mondta Verstappen. 

„Viszont itt elég nehéz követni a másikat, szóval amint másfél másodpercen belülre ért, sokkal nehezebb lett a helyzet számára” – folytatta. 

Az utolsó körön forgalomba kerültünk, ami nem tette egyszerűbbé a helyzetet a régi abroncsokkal. De sikerült ott maradnunk, és nagyon boldog vagyok a második hellyel.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!