Verstappen a futamokra még erősebb Red Bullt jósol - F1VILÁG.HU

Verstappen a futamokra még erősebb Red Bullt jósol

HIRDETÉS
Óriási partihangulat közepette húzta be idei harmadik Forma-1-es pole-pozícióját Max Verstappen az Osztrák Nagydíjon, ahol az első három rajthely között századmásodpercek döntöttek.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 07: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing looks on in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 07, 2022 in Spielberg, Austria. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

Bár az utolsó másodpercek alapján már elúszni látszott számára, mégis a Red Bull színeiben versenyző Max Verstappen szerezte meg az Osztrák Nagydíj pénteki időmérő edzésén az első rajtkockát. A holland pilóta természetesen a kvalifikáció egyik legnagyobb esélyének számított, ám a leintés előtti utolsó, kritikus másodpercekben mindkét Ferrari megelőzte őt, ráadásul a saját utolsó köre sem tűnt acélosnak. Sárga első és második szektor után azonban sikerült egyéni legjobb időt futnia a Ferrarik erősségének számító utolsó szektorban, így 29 ezredmásodperccel jobb időt autózott világbajnoki riválisánál, Charles Leclerc-nél.

A saját teljesítményét értékelve kitért a két Mercedes okozta dupla piros zászlós megszakításra és a pálya változó állapotára, ami különösen megnehezítette a pilóták számára a Q3-at.

„Sokat kellett várni a két nekifutás között, miközben a pálya hőmérséklete csökkent és a szél is változott. Végül egy nagyon szoros időmérő alakult ki ezen a kihívásokkal teli pályán. Nincs túl sok kanyarja, de a meglévőkben könnyű hibázni. Természetesen örülök a pole-nak, de tudom, hogy a pontokat szombaton és vasárnap osztják” – fogalmazott az autóból kiszállva.

A címvédő magabiztosan várja a szombat délutáni sprintfutamot, ugyanis pontosan tudja, hogy a versenytempója várhatóan erősebb lesz mögötte felsorakozó két Ferrariénál.

Az időmérő általában nem a legerősebb területünk, de nagyon jó autónk van. Remélem, hogy tiszta lesz az első kanyar és sikerül jól elindulnom. Onnantól bármi megtörténhet, én mindenesetre magabiztos vagyok az autóban.”

Verstappent természetesen az őt támogató szurkolókról is kérdezték, akik az utóbbi évekhez hasonlóan idén is a narancs színű ruházatukkal, hard technóval és az általuk teremtett partihangulattal teszik emlékezetessé ezt a hétvégét.

„Hihetetlen ezt a tömeget és a sok naracssárgát látni, az utóbbi néhány év során nagyon sok támogatást kaptam ezen a pályán. Ez örömmel tölt el, remélhetőleg jó hétvégénk lesz” – tette hozzá a Red Bull pilótája.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen a futamokra még erősebb Red Bullt jósol
Az F1-es Kínai Nagydíj sprintfutamának rajtrácsa
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!