Verstappen: A győzelemhez lassúak voltunk, de az autó rendben volt - F1VILÁG.HU

Verstappen: A győzelemhez lassúak voltunk, de az autó rendben volt

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

A 3. helyen ért célba, így dobogóra állhatott a Forma-1-es Belga Nagydíjon a Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen.

A holland versenyző a győzelemért ugyan nem harcolhatott Sebastian Vettel és Lewis Hamilton ellen, ám a 7. helyről indulva sikerült előreverekednie magát.

„Volt egy kis káosz az 1-es kanyarban, de szerencsére én belül voltam, ott pedig nem történtek őrült dolgok” – fogalmazott a holland.

„Az első körben megelőztem [Romain] Grosjeant, ez nagyon jó tett a versenyemnek, de aztán tudtam, hogy türelmesnek kell lennem a Force Indiákkal, mert bár megvolt a tempónk, az egyenesekben pokoli gyorsak voltak. Azt hittem, hogy amikor nyitom a DRS-t, egyszerűen elmegyek majd mellettük, de nehezebb volt, mint vártam.”

„Legalább egy kicsit élvezetes volt így, mert utána elég magányosan autóztam. De fontos volt az is, hogy letesztelhettem az autót, feszegethettem a határait – és minden jónak tűnt.”

„Sebhez és Lewishoz képest túl lassúak voltunk, de az egyensúly rendben volt. Mindig jó dobogóra állni, és az, hogy ezen a helyszínen is sikerült, egészen különleges.”

Verstappen hozzátette, Monzában a hosszú egyenesek miatt szintén nehéz dolguk lesz, de természetesen nem feltartott kézzel érkeznek az Olasz Nagydíjra.

„Nyers tempó tekintetében ott még nehezebb lehet a helyzetünk, mint itt, de ahogy láthattuk, rengeteg minden történhet, szóval próbálkoznunk kell. Ha valami történik, mi harcban leszünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!