Friss hírek

Verstappen: A Honda majdnem a Mercedes szintjén van

A Hondát méltatta legutóbbi nyilatkozatában a Red Bull Forma-1-es csapatának ifjú versenyzője, Max Verstappen.

A holland tehetség a 3. helyen zárta az egyéni pontversenyt 2019-ben, jövőre pedig már a világbajnoki címért szeretne harcba szállni.

Verstappen szerint erre minden esélyük megvan, motorpartnerük, a Honda ugyanis elképesztő teljesítményt nyújtott az elmúlt idény során. A fiatal pilóta szerint nemcsak a japán erőforrások teljesítménye, hanem azok megbízhatósága is igazán meggyőző.

„Nagyon közel vagyunk a Mercedeshez” – fogalmazott Verstappen, amikor a Honda-motorok teljesítményéről kérdezték.

„A Honda gőzerővel dolgozik, és komoly fejlődést értünk el a legutóbbi két motorspecifikációval. Amit nagyon pozitív dolognak tartok, hogy amikor kitűztünk egy célt az év során, azokat mindig elértük, vagy túl is teljesítettük – korábban erre soha nem volt példa. Ez pedig jó dolog.”

„A Honda mindig nagyon őszinte volt azzal kapcsolatban, hogy mit kapunk tőlük, és néha még egy kicsit jobbak is lettünk – ami természetesen még jobb dolog!”

Verstappen szerint óriási dolog az is, hogy idén nem voltak motorproblémáik – ellentétben az elmúlt évekkel, amikor még a Renault erőforrásaival kellett dolgozniuk.

„A megbízhatóság az egész év során lenyűgöző volt, soha nem estünk ki Honda-probléma miatt – ez szintén hatalmas pozitívum. Korábban műszaki gondok miatt rengeteg pontot veszítettünk, úgy autóprobléma, mint motorhiba miatt. Szerintem sikerült mindkét téren fejlődnünk. És nagyon örülök ennek, hiszen ha harcolni akarunk a világbajnoki címért, nem eshetünk ki ilyen okok miatt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!