Verstappen: A Honda majdnem a Mercedes szintjén van - F1VILÁG.HU

Verstappen: A Honda majdnem a Mercedes szintjén van

HIRDETÉS
A Hondát méltatta legutóbbi nyilatkozatában a Red Bull Forma-1-es csapatának ifjú versenyzője, Max Verstappen.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 01: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive on the grid before  the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 01, 2019 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-22BWAF24W2111 // Usage for editorial use only //

A holland tehetség a 3. helyen zárta az egyéni pontversenyt 2019-ben, jövőre pedig már a világbajnoki címért szeretne harcba szállni.

Verstappen szerint erre minden esélyük megvan, motorpartnerük, a Honda ugyanis elképesztő teljesítményt nyújtott az elmúlt idény során. A fiatal pilóta szerint nemcsak a japán erőforrások teljesítménye, hanem azok megbízhatósága is igazán meggyőző.

„Nagyon közel vagyunk a Mercedeshez” – fogalmazott Verstappen, amikor a Honda-motorok teljesítményéről kérdezték.

„A Honda gőzerővel dolgozik, és komoly fejlődést értünk el a legutóbbi két motorspecifikációval. Amit nagyon pozitív dolognak tartok, hogy amikor kitűztünk egy célt az év során, azokat mindig elértük, vagy túl is teljesítettük – korábban erre soha nem volt példa. Ez pedig jó dolog.”

„A Honda mindig nagyon őszinte volt azzal kapcsolatban, hogy mit kapunk tőlük, és néha még egy kicsit jobbak is lettünk – ami természetesen még jobb dolog!”

Verstappen szerint óriási dolog az is, hogy idén nem voltak motorproblémáik – ellentétben az elmúlt évekkel, amikor még a Renault erőforrásaival kellett dolgozniuk.

„A megbízhatóság az egész év során lenyűgöző volt, soha nem estünk ki Honda-probléma miatt – ez szintén hatalmas pozitívum. Korábban műszaki gondok miatt rengeteg pontot veszítettünk, úgy autóprobléma, mint motorhiba miatt. Szerintem sikerült mindkét téren fejlődnünk. És nagyon örülök ennek, hiszen ha harcolni akarunk a világbajnoki címért, nem eshetünk ki ilyen okok miatt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!