Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Verstappen: A Honda motorja már nem rosszabb, mint a Renault

A Toro Rosso Forma-1-es csapatát irányító Franz Tost szerint a Red Bull remek döntést hozott azzal, hogy a 2019-es idényre a Honda erőforrásait választotta. Max Verstappen szerint a japánok motorja már nem gyengébb a Renault V6-osánál.

A japán gyártót az elmúlt években rengeteg kritika érte a McLarennel eltöltött időszak miatt, idén pedig már a Toro Rosso csapatát látja el motorokkal.

A Honda szemmel láthatóan sokat fejlődött idén, a McLaren küszködése pedig azt mutatja, 2015 és 2017 között nem feltétlenül a motorok miatt szerepelt gyengén a patinás brit istálló.

A Red Bull még hetekkel ezelőtt jelentette be, lecseréli a Renault-motorokat, és 2019-ben, illetve 2020-ban biztosan a Honda erőforrásait használja. Franz Tost szerint jól döntöttek az osztrákok.

„Nekem soha nem volt problémám a Hondával” – mondta a Toro Rosso csapatfőnöke az ORF-nek.

„Nem tudom, a McLarennek milyen tapasztalatai voltak, de a motorok nem olyan rosszak, mint ahogy hallottuk. A motor elég jó, és közösen dolgozunk azon, hogy javítsunk rajta.”

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen szintén azt mondja, nem aggódik csapata döntése miatt.

„Még fél év hátra van az idei szezonból, a Honda pedig keményen fog dolgozni” – mondta a holland.

„Jobb, ha most vannak problémák, nem pedig jövőre. De szerintem nagyot léptek előre a teljesítményt tekintve. Már nem lassabbak a Renaultnál.”

Verstappen szerint az, hogy a Red Bull a Honda egyfajta gyári csapata lehet, szintén sokat segít majd.

„Általában ez mindig jobb, igen. Minden versenyre lehetnek fejlesztések. A Renault-nál először minden a gyári csapathoz került, és mi csak 1-2 versennyel később kaptunk meg valamit. Kár érte, de érthető.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!