Verstappen: A jó rajt volt a győzelem kulcsa - F1VILÁG.HU

Verstappen: A jó rajt volt a győzelem kulcsa

Már a rajtnál átvette az irányítást a Forma-1-es Brazil Nagydíj szombati sprintfutamán Max Verstappen, és végül magabiztos győzelmet szerzett Lando Norris előtt.

A Red Bull holland versenyzője a magyar idő szerint délután megtartott sprintkvalifikáción alulmaradt a McLaren ifjú titánjával szemben, a sprintfutamon azonban sikerült már az első kanyarban javítania: megelőzte a brit pilótát, és onnantól kezdve ki sem engedte a kezéből a vezetést. Verstappen végül 4 másodperces előnnyel győzött, és saját maga is bevallotta, a kulcs a rajt volt ehhez a győzelemhez.

“Fontos volt már a rajtnál átvennem a vezetést. Maga az elrugaszkodás nem volt olyan lenyűgöző, de a rajt második része nagyon jó volt, szóval mellé tudtam kerülni, utána pedig minden a menedzselésről szól” – mondta a Red Bull versenyzője.

“Ezen a pályán nagyon degradálódnak a gumik, szóval 24 kör egy garnitúra gumin nagyon sok. Próbáltam következetes köridőket fenntartani, és szerintem igazán jól menedzseltük a versenyt.”

Arra a kérdésre, hogy meglepte-e őket a gumik elhasználódásának mértéke, Verstappen így felelt: “Nem. Tavaly elég nehéz dolgunk volt ezen a pályán, a mai napunk sokkal jobban alakult. De nem lehet padlóig nyomni, folyamatosan kontroll alatt kell tartani az abroncsokat, és szerintem remekül csináltuk ma.”

Verstappen hozzátette, a mai tempó alapján optimistán várja a vasárnapi “főversenyt” is.

“Jól kezdtünk, sokat tanultunk a verseny során, és remélhetőleg valami hasonlóra lehetünk képesek vasárnap is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!