Friss hírek

Verstappen: A kedvenc bajnoki címem? Majd a harmadik után megmondom!

Pénteken, Bolognában, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hagyományos gálaestjén vehette át a világbajnoknak járó elismerést a Forma-1 idei legjobbja, Max Verstappen.

A holland pilóta domináns teljesítményt nyújtva szerezve meg második világbajnoki címét 2022-ben, az FIA díjátadó gáláján pedig rajta kívül az egyéni pontverseny 2. és 3. helyén végző Charles Leclerc, illetve Sergio Perez is tiszteletét tette.

Verstappen idén 22 versenyből 15-öt megnyert, csapata, a Red Bull pedig 2013 után először hódította el a konstruktőri világbajnoki címet a Forma-1-ben. Az FIA gáláján természetesen ott volt az istállót irányító Christian Horner is.

Hirdetés
 

A díjátadót megelőző sajtótájékoztatón Verstappent megkérdezték arról, miben különböztek az érzései a második világbajnoki cím megnyerése után a tavalyi diadalhoz képest.

„Az érzelmek teljesen mások, de azt gondolom, ez így is van rendjén, hiszen az ember egész életében azért harcol, hogy világbajnok legyen” – mondta a holland pilóta. „Az első mindig nagyon érzelemdús, de az idei év nagyon más volt.”

„Úgy gondolom, idén jóval versenyképesebbek voltunk, ezért szerintem élvezetesebb is volt abból a szempontból, ahogy csapatként teljesítettünk. Elvégre az egyéni- és a konstruktőri címet is meg akarjuk nyerni, és idén sok győzelmet szereztünk, szóval azt mondanám, hogy az idei jobb, és kielégítőbb.”

A Red Bull pilótáját eztán arról is megkérdezték, mit preferál jobban, egy egész idényen át zajló küzdelmet, vagy egy olyan domináns formát, mint az idei.

„Mindkettő nagyon más” – fogalmazott. „Nem tudnék választani, mivel az első nagyon érzelemdús. Nem akarnám elcserélni az ideire. Talán, ha szerzek egy harmadikat, akkor tudok majd választani! Az idei év nagyon-nagyon élvezetes volt. Tavaly voltam először harcban a világbajnoki címért, szóval először volt ilyen tapasztalatom. De nem tudnék választani a kettő közül.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!