Verstappen a leggyorsabb a Magyar Nagydíj nyitóedzésén! - F1VILÁG.HU

Verstappen a leggyorsabb a Magyar Nagydíj nyitóedzésén!

HIRDETÉS
A Red Bull versenyzője, Max Verstappen érte el a leggyorsabb köridőt a Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki első szabadedzésén.
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 30: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda during practice ahead of the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 30, 2021 in Budapest, Hungary. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

A száguldó cirkusz mezőnyét már a nyitónapon lelkes közönség fogadta a Hungaroring lelátóin, az 50°C-os aszfalton pedig hamar munkához is láttak a versenyzők.

Az első szabadedzés természetesen még főleg az ideális beállítások megtalálásáról, valamint a gumikeverékek kiértékeléséről szólt, a vb-éllovas Max Verstappennek azonban volt még egy feladata is: ki kellett próbálnia azt a motort, amellyel a két héttel ezelőtti Brit Nagydíjon balesetet szenvedett.

A Honda sakurai központjában nem találtak problémát az erőforrással, ám csak a mai edzésnapot követően születik döntés arról, hogy a holland pilóta használhatja-e ezt a motort a folytatásban.

Verstappen mindenesetre erősen kezdett a Hungaroringen: a fiatal pilóta 1 perc 17,55 másodperces idővel az élen zárt, 61 ezredmásodperccel megelőzve Valtteri Bottast, valamint világbajnoki riválisát, Lewis Hamiltont.

Remekül kezdett a Ferrarival Carlos Sainz is: a spanyol pilóta a 4. legjobb időt autózta, és elégedett lehet a mögötte végző Pierre Gasly is az AlphaTaurival.

A 40. születésnapját tegnap ünneplő Fernando Alonso 8 tizedmásodperces lemaradással 6. lett Carles Leclerc-t és Sergio Perezt megelőzve, a top 10-ben pedig Lando Norris és Lance Stroll zárt még.

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel nem villogott: a német pilóta csak a 13. helyen zárt, és Daniel Ricciardo csak lehet elégedett a 14. hellyel.

Kimi Räikkönen az első edzésen nem ült autóba, helyette Robert Kubica körözött: a lengyel Nikita Mazepint és Antonio Giovinazzit megelőzve 18. lett a két Williams, illetve Mick Schumacher mögött.

Az edzést egy alkalommal piros zászlókkal meg kellett szakítani, Yuki Tsunoda ugyanis a 4-es (Mansell) kanyarban a falnak csapta autóját.

Hirdetés

A Forma-1-es Magyar Nagydíj programja 15 órakor folytatódik a 2. szabadedzéssel.

Az első szabadedzés végeredménye:

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!