Verstappen a leggyorsabb, Hamilton fél másodperces hátrányban - F1VILÁG.HU

Verstappen a leggyorsabb, Hamilton fél másodperces hátrányban

HIRDETÉS
A Red Bull világbajnoki éllovasa, Max Verstappen volt a leggyorsabb a Forma-1-es Mexikói Nagydíj második szabadedzésén. A holland mögött a két Mercedes zárt Valtteri Bottasszal és Lewis Hamiltonnal.
MEXICO CITY, MEXICO - NOVEMBER 05: Max Verstappen of Red Bull Racing and The Netherlands during practice ahead of the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on November 05, 2021 in Mexico City, Mexico. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

A Forma-1 mezőnye 22°C-ban, száraz aszfalton folytathatta a megkezdett munkát a magyar idő szerint este 10 órától megtartott második pénteki gyakorláson.

A fő program szokás szerint ezúttal is a különféle gumikeverékek összehasonlítása, illetve a hosszú etapok voltak, a legjobb kört pedig Max Verstappen futotta meg.

A Red Bull hollandja 1 perc 17,301 másodperces idővel zárt az élen, bő 4 tizedmásodperccel megelőzve Valtteri Bottast.

A Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton csak 3. lett, a brit fél másodperccel volt lassabb, mint világbajnoki riválisa.

A hazai közönsége előtt versenyző Sergigo Perez Hamiltontól 6 századdal maradt csak el, a mexikói pilótát Carlos Sainz, Pierre Gasly és Charles Leclerc követte.

A top 10-ben végzett még Yuki Tsunoda, Sebastian Vettel és Fernando Alonso zárt.

A McLarenek ezúttal sem találták a ritmust: Lando Norris 12. lett, míg Daniel Ricciardo csak a 15. pozícióban végzett.

A Haas versenyzője, Mick Schumacher a 16. helyen zárta a pénteki napot, míg az utolsó pozícióban mért kör nélkül George Russell zárt. A fiatal pilóta váltóhiba miatt nem tudott körözni a második tréningen.

A Forma-1-es Mexikói Nagydíj programja szombaton 18 órakor folytatódik az utolsó szabadedzéssel, míg az időmérőt magyar idő szerint 21 órától rendezik.

Hirdetés

A második szabadedzés végeredménye:

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!