Friss hírek

Verstappen a leszorítóerő 25 százalékát elveszítette

A leszorítóerő 25 százalékát elveszítette Max Verstappen a Charles Leclerckel történt ütközés következtében – végül emiatt is kellett feladnia a vasárnapi Japán Nagydíjat.

A holland versenyző rögtön a suzukai verseny rajtja után kívülről próbálta megelőzni Leclercet, aki azonban a tapadás hiánya miatt kifelé sodródott, a két autó pedig összeütközött.

Az incidensben mindkét versenyautó megsérült, és míg Leclerc versenygépét egy kerékcsere alkalmával meg tudták javítani, Verstappen végül a 15. körben feladta a versenyt.

„Óriási mértékben megsérült a padlólemez. A leszorítóerő közel 20-25 százalékát elveszítette” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

„Nem volt értelme körözni csak azért, hogy még több kilométert tegyünk a komponensekbe, szóval inkább kiálltunk az autóval.”

Leclerc és Verstappen ütközését egyébként kezdetben nem is vizsgálták a versenybírók, az FIA azonban végül meggondolta magát. A futam után meg is hallgatták az érintetteket, Leclerc pedig 5 másodperces időbüntetést kapott a koccanásért.

„Azt gondolom, helyes döntés volt, hogy alaposan megvizsgálták a dolgot. Ebben az incidensben bőven volt hely bal oldalon. Max pedig egyértelműen elöl volt.”

„Alapvetően hagyják őket versenyezni, de néha túl messzire mennek a dolgok. Kár érte, mert végül mindketten kikerültek a versenyből. És jó lett volna látni, ahogy ez a két srác harcol az élen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!