Verstappen: A McLaren gyorsabb volt, a rajtnál nyertem meg ezt a versenyt - F1VILÁG.HU

Verstappen: A McLaren gyorsabb volt, a rajtnál nyertem meg ezt a versenyt

HIRDETÉS
A Forma-1 háromszoros világbajnoka, Max Verstappen azt mondja, teljesen egyértelmű, hogy nem ők, hanem a McLaren volt a leggyorsabb a vasárnapi Spanyol Nagydíjon, és annak köszönhetően tudott csak nyerni, hogy a rajtnál el tudott menni Lando Norris mellett.
BARCELONA, SPAIN - JUNE 23: Second placed Lando Norris of Great Britain and McLaren shakes hands with Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing in parc ferme during the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on June 23, 2024 in Barcelona, Spain. (Photo by Chris Graythen/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202406230307 // Usage for editorial use only //

Verstappen Norris mellől, a 2. helyről vágott neki a barcelonai futamnak, a startot követően pedig meg tudta előzni a britet — igaz, közben mindkettejüket körbeautózta a 4. pozícióból startoló George Russell. Verstappen nem sokkal később a Mercedes-pilótát is megelőzte, így átvette a vezetést, végül pedig magabiztos, ám korántsem kényelmes győzelmet szerzett.

A Red Bull versenyzője azt mondja, a kulcsmomentum abszolút a rajt volt számára — ha akkor nem kerül Norris elé, jó eséllyel nem győzhetett volna.

„Szerintem az, ami megcsinálta a versenyemet, az volt, amikor átvettem a vezetést a második körben, illetve, hogy Lando elé tudtam kerülni” — mondta a háromszoros világbajnok a Sky Sports F1 televíziónak. „Gyakorlatilag ott nyertem meg a versenyt azzal az előnnyel, amivel rendelkeztem Landóval szemben, mivel az első etapban nagyon agresszív és defenzív vezetést folytattam, és elég korán álltam ki Landóhoz képest.”

„Ők határozottan gyorsabbak voltak nálunk egy kicsit, jobban bántak a gumikkal is, és ez egy kicsit persze aggasztó. Az ember nem ezt akarja látni, de csapatként szerintem nagyon jól működtünk. Mindent sikerült maximalizálnunk.”

„Természetesen izgalmas ez, de ha tényleg magamra gondolod, nem pedig a sportra, akkor persze több teljesítményt szeretnénk, mivel nem mi vagyunk a leggyorsabbak jelenleg. Ezért is kell nyomnom a legvégéig. Persze olyan helyzetbe hoztam magam, hogy kényelmesen elöl voltunk az első etap miatt. De ha nem tudtam volna elmenni Lando mellett az elején, szerintem másodikként végeztem volna csak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!