Verstappen a McLarent dicséri, javulást vár a Red Bulltól - F1VILÁG.HU

Verstappen a McLarent dicséri, javulást vár a Red Bulltól

HIRDETÉS
Habár az elmúlt években rendre jól szerepelt az Osztrák Nagydíjakon, Max Verstappen szerint semmi garancia arra, hogy idén is győzni tudnak majd, különösen, ha azt nézzük, mennyire felerősödtek az ellenfelek az idei évre.
BARCELONA, SPAIN - JUNE 23: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing talks in a press conference during the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on June 23, 2024 in Barcelona, Spain. (Photo by Clive Rose/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202406230311 // Usage for editorial use only //

Verstappen a vasárnapi Spanyol Nagydíjon újra győzni tudott, ám mindössze 2 másodperccel előbb ért célba, mint a McLarennel ismét remek versenyt futó Lando Norris. Verstappen már a barcelonai hétvége során is arról beszélt, számára egyértelmű, hogy eltűnt a Red Bull dominanciája, így muszáj lesz javítaniuk a teljesítményükön, ha az élen akarnak maradni.

Az F1-es mezőny ezen a hétvégén szünet nélkül utazik Ausztriába, a Red Bull hazai pályájára, Verstappen szerint azonban nincs semmi garancia az újabb sikerre.

„A korábbi eredmények igazából nem jelentenek semmit” — mondta a holland. „Egy jó autóra, erős autóra van szükséged ahhoz, hogy ezeket a teljesítményeket fent tudd tartani. És úgy gondolom, jelenleg meg kell találnunk azt a kis pluszt, hogy kényelmesen nyerjünk. Mert ha megnézzük az utóbbi néhány győzelmünket, inkább arról szóltak, hogy a megfelelő pillanatban a megfelelő helyen voltunk, jó döntéseket hoztunk és erősek voltunk csapatként.”

Verstappen hozzátette, számított arra, hogy nehéz dolguk lesz Barcelonában, hiszen a McLaren igencsak felerősödött az elmúlt időszakban.

„Mindig is tudtam, hogy nagyon szoros lesz. És a McLaren igazán jó munkát végez. Sok jó fejlesztést hoztak az autójukra, és tényleg működnek. Mi is hoztunk dolgokat az autónkra, de valószínűleg nem hoztak nekünk annyi köridőt, mint amennyit mások gyorsulni tudtak az autójukkal. Szóval most rajtunk múlik, hogy megtaláljuk ezt a kicsi többletet, és megpróbáljuk újra megszerezni azt a kis előnyt. Mert azt gondolom, most egyértelműen hiányzott egy kicsit az abszolút tempónk, és amikor nyomnunk kellett, egyszerűen nem tudtunk úgy vigyázni a gumikra, mint például Lando. Szóval ezek a dolgok nagyon fontosak a legtöbb pályán, ahol van egy kis kopás. Szóval jobbnak kell lennünk ezen a téren.”

A spanyolországi hétvégén a Mercedes is erős formát mutatott, így természetesen Verstappent arról is megkérdezték, számít-e arra, hogy Lewis Hamilton a folytatásban ismét komoly ellenfélnek bizonyul majd.

„Minden attól függ, hogy a csapatok mit tesznek fel az autójukra. Nem tudom, hogy mit csinálnak most. Az egyetlen dolog, amit irányítani tudok, az az, hogy a mi csapatunk mit csinál. És erre koncentrálok” — fogalmazott. „Persze, álmodozhatsz más csapatok lehetséges fejlesztéseiről, de az csak energiapazarlás. Szóval én a magam részéről nagyon elfoglalt vagyok azzal, hogy optimalizáljam a csomagomat és próbáljam jobbá tenni, sokat beszélgetek a mérnökökkel és megoldásokat keresek, hogy az élmezőnyben maradjunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!