Verstappen: A Mercedes javult egy kicsit - F1VILÁG.HU

Verstappen: A Mercedes javult egy kicsit

HIRDETÉS
Nem volt teljesen elégedett az Osztrák Nagydíj pénteki napjával a Red Bull bajnokesélyese, Max Verstappen, a holland pilóta szerint ráadásul a Mercedes javulni tudott egy kicsit az elmúlt hétvégéhez képest.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 02: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda during practice ahead of the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 02, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Verstappen az első edzésen a leggyorsabb volt Spielbergben, a második gyakorláson azonban néhány tizeddel alulmaradt a Mercedesekkel szemben.

A Red Bull versenyzője az edzésnap végén azt mondta, van még hová fejlődniük – főleg a Pirelli lágy gumijain.

„Ami minket illet, nem volt tökéletes a második edzés, de ettől függetlenül jól éreztem magam az autóban, és nincsenek igazi problémák” – fogalmazott a világbajnoki pontverseny éllovasa.

„A Mercedes elég gyorsnak tűnt a lágyakon, szóval egy kicsit többet ki kell hoznunk ebből a keverékből, mert a közepes keverékkel és a hosszú etapokon erősebbnek tűntünk – és végső soron ez a legfontosabb dolog a versenyre nézve.”

„Kipróbáltuk a Pirelli prototípusait is, ami úgy tűnt, rendben van. Elég csúszós volt odakint, de szerencsére ahhoz elég jók voltak a körülmények, hogy folyamatosan körözzünk, szóval jól tudtuk olvasni a hosszú etapos tempót.”

Verstappen jelenleg 18 pontos előnnyel élen áll az összetettben, és az Osztrák Nagydíjon is szoros küzdelmet vár.

„Szerintem ezen a hétvégén is szoros lesz a küzdelem, mert úgy tűnik, a Mercedes javult egy kicsit, de majd a holnapi időmérőn meglátjuk. A legfontosabb pedig, hogy vigyázzunk a lágy keverékű gumikra a versenyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!