Verstappen: A Mercedes jobban tenné, ha elfogadná a vereséget! - F1VILÁG.HU

Verstappen: A Mercedes jobban tenné, ha elfogadná a vereséget!

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatának újdonsült világbajnoka, Max Verstappen szerint a Mercedes jobban tenné, ha elfogadná az idei vereséget.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 14: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive with a pair of gold Puma race boots during Formula 1 testing at Yas Marina Circuit on December 14, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

A német istálló versenyzője, Lewis Hamilton nagy eséllyel pályázott nyolcadik bajnoki címére Abu Dhabiban, a hajrában pályára küldött biztonsági autó, illetve a versenyirányítás vitatható döntései után azonban Max Verstappen végül kiénekelte a sajtot a szájából.

A Mercedes óvást nyújtott be, majd miután ezt a versenybírók elutasították, fellebbezési szándékukat is jelezték. Utóbbira ma estig van lehetőséget a csapatnak.

Az FIA csütörtöki díjátadó gálája előtt Max Verstappen elárulta, nem igazán foglalkoztatja az, hogy a Mercedes jogi úton megpróbálhatja elvenni tőle a bajnoki címet. 

„Nos, rendben vagyok. Még csak nem is gondolok erre túl sokat” – mondta a holland versenyző. „Mivel világbajnoknak érzem magam, és nem számít, mit próbálnak tenni.”

„A versenypályán nyertük meg, akkor, amikor zöld zászló volt, a pályán előztük meg őket. Ezt soha nem fogják tudni elvenni tőlem, és nem is nagyon foglalkozom a lehetséges fellebbezéssel, meg ilyesmikkel.”

„Csapatként persze zavaró lehet számunkra, de tényleg sikerült élveznünk az elmúlt néhány napot.”

A Red Bull versenyzője hozzátette, egyelőre nem úgy tűnik, hogy oldódik a feszültség a két istálló között.

„Azt gondolom, nem vagyok egy haragtartó ember, de most még annyira új ez az egész a szezon után, hogy jobb nem is beszélni erről. De például Monacóban is találkoztam Totóval a szaúdi verseny előtt, épp vacsoráztam, ő pedig a mellettem lévő asztalnál ült, és beszélgettünk egyet.”

„Mindent megtesz a csapatáért, és tudom, hogy az én csapatom is minden tőle telhetőt megtesz. Ugyanakkor viszont azt gondolom, hogy el kellene fogadniuk a vereséget. Nem számít, mennyire fáj.”

Hirdetés

„Szerintem hogy ebben a tekintetben van némi különbség a két csapat között.”

Verstappen hozzátette, nem zavarja különösebben az sem, hogy a Mercedes nyilvánosan nem gratulált neki, sőt, a fellebbezési szándékot is jelezte a német csapat.

„Nos, nem, nem meglepő, hiszen már a szezon az utolsó versenyig így bontakozott ki. Ez csak egy újabb apróság. Az én álláspontom nem változik ettől.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!