Friss hírek

Verstappen: A Mercedes még előnyben van a szokványos pályákon

A Monacói Nagydíjon aratott győzelmének köszönhetően a Red Bull az egyéni és a konstruktőri bajnokságban is az élre ugrott, Max Verstappen viszont azt gondolja, a szokványosabb versenyhelyszíneken a Mercedes még előnyben van velük szemben.

Miközben a Red Bull remekelt Monte-Carlo utcáin, addig a Mercedes kiábrándítóan szerepelt: Lewis Hamilton csak a 7. helyen ért célba, Valtteri Bottas pedig egy bokszutcai probléma miatt kiesett.

Verstappen így bajnoki éllovasként érkezett meg az Azeri Nagydíjra, ahol természetesen ismét a győzelem lesz a célja. A fiatal pilóta viszont nem kerget illúziókat, pontosan tudja, hogy nehéz lesz legyőzniük a Mercedest.

Hirdetés
 

„Azt gondolom, hogy a normál pályákon még előttünk vannak” – mondta a Red Bull versenyzője az Azeri Nagydíj helyszínén, Bakuban. „Viszont szerintem remekül kezdtük az idényt a korábbi évekhez képest.”

„Tovább kell folytatnunk a munkát, javulnunk kell, és folyamatosan új elemekkel kell felszerelnünk az autót. Ebben az esetben szerintem jó esélyünk lesz. De természetesen nagyon pozitív az, hogy most vezetjük a bajnokságot. Nagyszerű az első helyen lenni, de sokkal fontosabb, hogy hol végzünk majd az abu dhabi versenyt követően.”

Verstappen hozzátette, a bakui utcai pálya komoly kihívásokat tartogat.

„Soha nem könnyű itt a hosszú egyenes miatt, hiszen a pálya többi részén egy kicsit kisebb leszorítóerővel kell menni” – magyarázta. „De emiatt nagyon érdekes. Komoly féktávok vannak, és eléggé csúszik a pálya.”

Verstappen hozzátette, az utcai aszfaltcsík általában érdekes küzdelmeket kínál a rajongóknak.

„Azt hiszem, sok érdekes versenyünk volt már itt, úgyhogy várom már a hétvégét!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!