Friss hírek

Verstappen: A Mercedes mindig minket állít be favoritként

Max Verstappen, a Red Bull F1-es versenyzője szerint a Mercedes nyomást szeretne helyezni rájuk azzal, hogy őket állítják be favoritként – pedig a holland szerint ez egyáltalán nem így van.

Andrew Shovlin, a Mercedes mérnökigazgatója a Monacói Nagydíj előtt úgy nyilatkozott, papírforma szerint a Red Bullnak kellene előnyben lennie a hétvégén – Verstappen azonban nem érti, miért állítják be őket a legjobbként minden versenyhévége előtt. 

Mindig ránk akarják tolni a favorit-szerepet” – mondta. „Barcelonában is egyértelmű volt, hogy elöl vannak. A legutóbbi verseny alapján nem mi vagyunk a favoritok. De remélem, hogy itt egy kicsit jobban megy majd nekünk.”

Hirdetés
 

Verstappen még soha nem állt dobogón Monacóban, azonban a Red Bullnak most minden esélye megvan erre. 

„Egyszerűen újra meg kell próbálnom. Nem az vagyok, aki azt gondolja, hogy most különösen meg kell erőltetnem magam, csak azért, mert előző évben nem ment annyira jól. A tőled telhető legjobb teljesítménynél nem tudsz többet nyújtani. És mi minden évben ezt tesszük.”

Úgy tekintek rá, mint bármilyen más pályára, ahol 25 pontot lehet szerezni. Monacóban sem adnak többet. Természetesen szeretnénk itt nyerni, de ezt szeretném tenni minden más pályán is.”

„Továbbra is fejlesztünk. Mindig is ez volt a terv. Nem az van, hogy több gázt adunk, csak azért, mert Barcelonában nem mentek jól a dolgok.”

A Red Bull a barcelonai versenypálya 3. szektorában erős teljesítményt nyújtott – ez alapján lehet következtetni arra, hogy Monacóban is erősek lesznek, azonban Verstappen nem hagyatkozna erre. 

„Van sok másik szempont, nem csak a harmadik szektor. Nehéz előre megmondani, hogy most hol állunk. Majd szombaton meglátjuk” – nyilatkozta. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen: A Mercedes mindig minket állít be favoritként
Hamilton ugyanolyat akar rajtolni, mint legelső F1-es futamán
Leclerc önmagát és a csapatot is okolja, amiért csak 7. lett
Alonso: A Mercedes sosem volt olyan lassú, mint amilyennek mondja magát
Russell: A Mercedes fejlesztések nélkül javult ekkorát

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!