Verstappen: A Mercedes nagyobbat lépett előre motorjával, mint mi - F1VILÁG.HU

Verstappen: A Mercedes nagyobbat lépett előre motorjával, mint mi

HIRDETÉS
Noha nem zajlott problémamentesen a Mercedes Forma-1-es csapatának előszezoni tesztje, Max Verstappen szerint a német istálló ütőképes autóval állhat elő a hétvégi Bahreini Nagydíjon. A holland szerint az ezüstnyilak nagyobbat tudtak előrelépni V6-os erőforrásukkal is, mint az ő motorpartnerük, a Honda.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 02: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing walks in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 02, 2023 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

A Mercedesnek voltak egyensúllyal és megbízhatósággal kapcsolatos problémái a bahreni tesztelés során, George Russell, a csapat versenyzője azonban csütörtökön azt mondta, „egészen könnyen” megoldást találtak ezekre a gondokra.

A világbajnoki cím védője, Max Verstappen úgy látja, a Mercedes az erőforrás tekintetében nagyobbat tudott előrelépni 2023-ra, mint ők a Hondával. Bár a motorfejlesztéseket befagyasztották az F1-ben, a megbízhatóságra hivatkozva a gyártóknak van lehetőségük változtatni – ez pedig teljesítménynyereséggel is jár(hat).

„A Mercedesnél szerintem ismét találtak valamit. Természetesen mindenkinek vannak fejlesztései ’megbízhatóság’ címszó alatt, de egyszerűen több teljesítményt hoztak ki belőle, majd látni fogjuk” – mondta a világbajnoki címvédő.

„Határozottan azon a véleményen vagyok, hogy előreléptek, az erő tekintetében talán egy kicsit jobban, mint mi. De végsősoron a legtöbb úgyis magából az autóból jön.”

„A Mercedes emellett egy másmilyen hátsó szárnyat is hozott, az is hatékonyabban működhet náluk.”

A kétszeres világbajnok szerint az Aston Martin csapatára is érdemes lesz odafigyelni, az F1-es paddockban ugyanis az a vélekedés, hogy a brit istálló megszorongathatja a topcsapatokat.

„Azt gondolom, az Aston Martin igazán jó autót épített. De mindig nagyon nehéz megítélni, hol állnak. De látva Fernando arcát, amikor beszélgetek vele: igazán optimista! Ezt persze jó látni, hiszen elvégre azt szeretnénk, ha minél több csapat lenne szorosan együtt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!