Friss hírek

Verstappen: A Mercedes nagyobbat lépett előre motorjával, mint mi

Noha nem zajlott problémamentesen a Mercedes Forma-1-es csapatának előszezoni tesztje, Max Verstappen szerint a német istálló ütőképes autóval állhat elő a hétvégi Bahreini Nagydíjon. A holland szerint az ezüstnyilak nagyobbat tudtak előrelépni V6-os erőforrásukkal is, mint az ő motorpartnerük, a Honda.

A Mercedesnek voltak egyensúllyal és megbízhatósággal kapcsolatos problémái a bahreni tesztelés során, George Russell, a csapat versenyzője azonban csütörtökön azt mondta, „egészen könnyen” megoldást találtak ezekre a gondokra.

A világbajnoki cím védője, Max Verstappen úgy látja, a Mercedes az erőforrás tekintetében nagyobbat tudott előrelépni 2023-ra, mint ők a Hondával. Bár a motorfejlesztéseket befagyasztották az F1-ben, a megbízhatóságra hivatkozva a gyártóknak van lehetőségük változtatni – ez pedig teljesítménynyereséggel is jár(hat).

Hirdetés
 

„A Mercedesnél szerintem ismét találtak valamit. Természetesen mindenkinek vannak fejlesztései ’megbízhatóság’ címszó alatt, de egyszerűen több teljesítményt hoztak ki belőle, majd látni fogjuk” – mondta a világbajnoki címvédő.

„Határozottan azon a véleményen vagyok, hogy előreléptek, az erő tekintetében talán egy kicsit jobban, mint mi. De végsősoron a legtöbb úgyis magából az autóból jön.”

„A Mercedes emellett egy másmilyen hátsó szárnyat is hozott, az is hatékonyabban működhet náluk.”

A kétszeres világbajnok szerint az Aston Martin csapatára is érdemes lesz odafigyelni, az F1-es paddockban ugyanis az a vélekedés, hogy a brit istálló megszorongathatja a topcsapatokat.

„Azt gondolom, az Aston Martin igazán jó autót épített. De mindig nagyon nehéz megítélni, hol állnak. De látva Fernando arcát, amikor beszélgetek vele: igazán optimista! Ezt persze jó látni, hiszen elvégre azt szeretnénk, ha minél több csapat lenne szorosan együtt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen: A Mercedes nagyobbat lépett előre motorjával, mint mi
Vasseur szerint Sainz második is lehetett volna, ha nem hibázik
Albon parádéjával a Williams az üldözők legjobbja
Hamilton ugyanolyat akar rajtolni, mint legelső F1-es futamán
Leclerc önmagát és a csapatot is okolja, amiért csak 7. lett

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!