Friss hírek

Verstappen: A Mercedes nagyon erős, de ez várható volt

Nem indult könnyen Max Verstappen számára a Japán Nagydíj pénteki edzésnapja, a holland versenyző azonban végül elégedetten nyugtázta az elvégzett programot.

A nyitótréningen a holland az 5. legjobb időt érte el, a helyi idő szerint délután megtartott második gyakorláson azonban a két Mercedes mögött 3. lett Suzukában.

A Red Bull versenyzője a nap végén arról beszélt, a Mercedes szemmel láthatóan nagyon erős ezen a pályán, de elégedett, mert nekik is sikerült előrelépéseket tenniük.

Ahogyan arról az F1VILÁG.HU is beszámolt, a szombati programot törölték Suzukában, így az időmérőt a tervek szerint vasárnap rendezik majd meg, néhány órával a verseny előtt. Ha viszont az időjárás ezt sem teszi lehetővé, a futam rajtsorrendjét a 2. edzés eredménye határozza meg. Verstappen elárulta, emiatt egy kicsit keményebben nyomták a másfélórás tréningen.

„Kezdetben nem voltam teljesen elégedett az egyensúllyal, de sokat javult a helyzet a második edzésre, ami a köridőkön is jól látszik” – fogalmazott a 22 esztendős holland.

„Persze van még hová fejlődni, és a Mercedes nagyon erősnek tűnik, ami nem meglepetés ezen a pályán, de délelőtthöz képest mi is sokat javultunk. Az új üzemanyag is remek előrelépést jelent a motorerőt tekintve, ami igazán pozitív.”

„Még csak péntek van, nem lehet megmondani, hogyan is áll a mezőny, de mindannyian egy kicsit keményebben nyomtuk a második edzésen arra az esetre, ha vasárnap mégsem rendezik meg az időmérőt, és ezek a köridők határozzák meg a rajtsorrendet.”

„A tájfun miatt szombaton nem gurulunk ugyan pályára, de egy teljes napunk lesz arra, hogy átnézzük az adatokat, és talán szervezek egy FIFA-bajnokságot is néhány versenyzővel!”

„Nem aggódom amiatt, hogy az időmérő és a verseny is vasárnap lesz, a hozzáállásomon ez nem változtat. Az időjáráson nem tudunk változtatni, nem mi irányítjuk, szóval ki kell várnunk, hogy mit hoz a vasárnap.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!