Portugál Nagydíj
SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 11: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during practice for the F1 Grand Prix of Japan at Suzuka Circuit on October 11, 2019 in Suzuka, Japan. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21U9495UD1W11 // Usage for editorial use only //
Fotó: Red Bull Racing

Verstappen: A Mercedes nagyon erős, de ez várható volt

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Verstappen: A Mercedes nagyon erős, de ez várható volt

Nem indult könnyen Max Verstappen számára a Japán Nagydíj pénteki edzésnapja, a holland versenyző azonban végül elégedetten nyugtázta az elvégzett programot.

A nyitótréningen a holland az 5. legjobb időt érte el, a helyi idő szerint délután megtartott második gyakorláson azonban a két Mercedes mögött 3. lett Suzukában.

A Red Bull versenyzője a nap végén arról beszélt, a Mercedes szemmel láthatóan nagyon erős ezen a pályán, de elégedett, mert nekik is sikerült előrelépéseket tenniük.

Ahogyan arról az F1VILÁG.HU is beszámolt, a szombati programot törölték Suzukában, így az időmérőt a tervek szerint vasárnap rendezik majd meg, néhány órával a verseny előtt. Ha viszont az időjárás ezt sem teszi lehetővé, a futam rajtsorrendjét a 2. edzés eredménye határozza meg. Verstappen elárulta, emiatt egy kicsit keményebben nyomták a másfélórás tréningen.

„Kezdetben nem voltam teljesen elégedett az egyensúllyal, de sokat javult a helyzet a második edzésre, ami a köridőkön is jól látszik” – fogalmazott a 22 esztendős holland.

„Persze van még hová fejlődni, és a Mercedes nagyon erősnek tűnik, ami nem meglepetés ezen a pályán, de délelőtthöz képest mi is sokat javultunk. Az új üzemanyag is remek előrelépést jelent a motorerőt tekintve, ami igazán pozitív.”

„Még csak péntek van, nem lehet megmondani, hogyan is áll a mezőny, de mindannyian egy kicsit keményebben nyomtuk a második edzésen arra az esetre, ha vasárnap mégsem rendezik meg az időmérőt, és ezek a köridők határozzák meg a rajtsorrendet.”

„A tájfun miatt szombaton nem gurulunk ugyan pályára, de egy teljes napunk lesz arra, hogy átnézzük az adatokat, és talán szervezek egy FIFA-bajnokságot is néhány versenyzővel!”

„Nem aggódom amiatt, hogy az időmérő és a verseny is vasárnap lesz, a hozzáállásomon ez nem változtat. Az időjáráson nem tudunk változtatni, nem mi irányítjuk, szóval ki kell várnunk, hogy mit hoz a vasárnap.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!