Verstappen: A Mercedes nem sajnálja, hogy unalmasak az F1-es versenyek - F1VILÁG.HU

Verstappen: A Mercedes nem sajnálja, hogy unalmasak az F1-es versenyek

HIRDETÉS
Max Verstappen, a Red Bull versenyzője szerint jelenleg túl gyorsak a Forma-1-es autók ahhoz, hogy a szoros versenyzés lehetséges legyen.
SPA, BELGIUM - AUGUST 30: Third placed Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing speaks with race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP in parc ferme during the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 30, 2020 in Spa, Belgium. (Photo by Stephanie Lecocq/Pool via Getty Images)

Az egyik probléma a jelenlegi F1-es autókkal, hogy nem tudják követni egymást a versenyzők – Verstappen szerint, amikor az unalmas versenyekről van szó, fontos, hogy szem előtt tartsák ezt is

A Forma-1 célja, hogy izgalmasabbá tegye a futamokat: 2022-től alacsonyabb leszorítót generáló autók lesznek a királykategóriában, és ettől azt is remélik, hogy a pilóták könnyebben követik majd egymást a versenypályán.  

„Mondjuk 1,2-1,3 másodpercre tudtam követni Valtterit néhány körig” – mondta Verstappen a Belga Nagydíjról. „De nem tudsz közelebb menni.”

„A lassú kanyarokban annyi leszorítóerőt veszítesz, hogy nincs tapadásod. Szóval minden ilyen szempont szerepet játszik. És e tényezők miatt unalmasak a versenyek.”

„Már jövőre is akarnak néhány változtatást, hogy alacsonyabb legyen a leszorítóerő. De most az autók egyszerűen túl gyorsak és túl szélesek. Ez sem segít.

Verstappen elmondta, nem gondolja, hogy a Mercedes vezetősége őszinte, amikor arról beszélnek a sajtóban, hogy sajnálják, hogy unalmasak a versenyek, és emiatt a szurkolók elfordulnak a sporttól.

„Megpróbálnak udvariasak lenni, de mélyen legbelül el akarnak pusztítani és meg akarnak semmisíteni mindenkit” – mondta a holland. „Én is ezt szeretném csinálni! Szeretnék mindenkit lenyomni, és lekörözni a versenyen. De a médiában politikailag korrektnek kell lenni néha, és azt kell mondani, hogy „ez egy kicsit unalmas, nem?” Mit mondhatnának?”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!