Friss hírek

Verstappen: A Mercedes összekapja magát szombatra

Mindkét pénteki szabadedzést az élen zárta Törökországban a Red Bull versenyzője, Max Verstappen, a holland pilóta azonban biztos benne, a Mercedes összekapja magát az időmérőre.

A csúszós isztambuli aszfalt a mezőny nagy részét igencsak váratlanul érte, Verstappen és a Red Bull viszont remekül alkalmazkodtak a körülményekhez: a fiatal pilóta mindkét szabadedzésen a leggyorsabb volt, míg a vb-címvédő Lewis Hamilton csak a 4. legjobb idővel zárta a nyitónapot.

Verstappen a pénteki edzésnap végén elárulta, elégedett a mai munkával, habár a körülmények valóban nem voltak egyszerűek.

„Azt hiszem, összességében igazán pozitív napunk volt, az autó pedig jól működik, ennek pedig örülök” – mondta a holland versenyző.

„Véleményem szerint a hétvégére való felkészülésünk jól sikerült, ugyanakkor pedig természetesen jól reagálunk a körülményekre is a pályán. Nagyon csúszik az aszfalt, de végsősoron ez mindenkit ugyanúgy érint, szóval alkalmazkodnunk kell csak. De azt hiszem, még mindig 5 másodperccel lassabbak vagyunk annál, mint amilyen gyorsnak lennünk kellene ezen a pályán.”

„Remélem, hogy nem fog esni az eső, mert akkor szöges gumikra lesz szükség! Kétlem, hogy a lágyabb gumik jobban működnének itt. Gyorsabbak lettünk, amikor a kemény gumikról lágyabbakra váltottunk, de egyszerűen a tapadás hiányzik az aszfalton.”

Verstappen hozzátette, a Mercedes ugyan nem villogott pénteken, de biztos benne, hogy holnapra ők is begyorsulnak.

„Az biztos, hogy a Mercedes össze fogja kapni magát szombatra, szóval csak azt remélem, hogy versenyképesek lehetünk az időmérőn, a futamon pedig majd meglátjuk, mi történik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!