Verstappen: A Mercedes óvása is summázza az idei szezont... - F1VILÁG.HU

Verstappen: A Mercedes óvása is summázza az idei szezont…

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt mondja, a Mercedes óvása is summázza egy kicsit azt, ahogy a 2021-es Forma-1-es idény alakul.

Ahogyan arról nemrég az F1Világ is beszámolt, a Mercedes csapata a Sportszabályzat két cikkelyére hivatkozva is óvást nyújtott be a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíj végeredmény ellen, ahol Max Verstappen győzött, és megnyerte a világbajnoki címet.

Döntés egyelőre nincs az ügyben, Verstappen azonban egy kicsit csalódott a német istálló döntése miatt.

 

Arra a kérdésre, hogy mit gondol a Mercedes óvásáról, Verstappen sóhajtott, majd azt mondta: „Nem sokat tudok mondani róla. Azt hiszem, ez is egy kicsit összefoglalja az idei szezont.”

Verstappen a verseny nagy részében esélytelennek tűnt Hamilton ellen, nem sokkal a leintés előtt azonban Nicholas Latifi balesete miatt pályára kellett küldeni a biztonsági autót. A Red Bull kihasználta ezt, a bokszba hívta Verstappent friss gumikért, majd, miután a versenyirányítás az utolsó körre elengedte a mezőnyt, támadást indított Hamilton ellen.

„Láttam, hogy küszködik egy kicsit a kemény gumik felmelegítésével, nekem pedig volt tapadásom, szóval meglehetősen közel tudtam maradni” – mondta Verstappen.

„És természetesen a lágy gumikon az első körben sokkal jobb volt a tapadás. De az 5-ös kanyar után van két nagyon hosszú egyenes, ahol lehetőség van a visszavágásra. Az egész nagyon szoros volt köztünk!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!