Verstappen: A Mercedes óvása is summázza az idei szezont... - F1VILÁG.HU

Verstappen: A Mercedes óvása is summázza az idei szezont…

HIRDETÉS
A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt mondja, a Mercedes óvása is summázza egy kicsit azt, ahogy a 2021-es Forma-1-es idény alakul.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 12: Race winner and 2021 F1 World Drivers Champion Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates on the podium during the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 12, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Kamran Jebreili - Pool/Getty Images)

Ahogyan arról nemrég az F1Világ is beszámolt, a Mercedes csapata a Sportszabályzat két cikkelyére hivatkozva is óvást nyújtott be a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíj végeredmény ellen, ahol Max Verstappen győzött, és megnyerte a világbajnoki címet.

Döntés egyelőre nincs az ügyben, Verstappen azonban egy kicsit csalódott a német istálló döntése miatt.

Arra a kérdésre, hogy mit gondol a Mercedes óvásáról, Verstappen sóhajtott, majd azt mondta: „Nem sokat tudok mondani róla. Azt hiszem, ez is egy kicsit összefoglalja az idei szezont.”

Verstappen a verseny nagy részében esélytelennek tűnt Hamilton ellen, nem sokkal a leintés előtt azonban Nicholas Latifi balesete miatt pályára kellett küldeni a biztonsági autót. A Red Bull kihasználta ezt, a bokszba hívta Verstappent friss gumikért, majd, miután a versenyirányítás az utolsó körre elengedte a mezőnyt, támadást indított Hamilton ellen.

„Láttam, hogy küszködik egy kicsit a kemény gumik felmelegítésével, nekem pedig volt tapadásom, szóval meglehetősen közel tudtam maradni” – mondta Verstappen.

„És természetesen a lágy gumikon az első körben sokkal jobb volt a tapadás. De az 5-ös kanyar után van két nagyon hosszú egyenes, ahol lehetőség van a visszavágásra. Az egész nagyon szoros volt köztünk!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!