Friss hírek

Verstappen: A Mercedes padlólemeze a leghajlékonyabb az F1-ben!

A Red Bull világbajnoki címvédője, Max Verstappen nem teljesen érti, miért örül annyira a Mercedes annak, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a továbbiakban szigorúbban ellenőrzi majd a padlólemezek hajlékonyságát, szerinte ugyanis a német istálló az egyik olyan csapat a mezőnyben, mely a legjobban trükközik ezen a téren.

Az FIA a Belga Nagydíjtól kezdődően alkalmazza majd azt a technikai direktívát, mellyel a versenyautók túlzott pattogását igyekszik visszaszorítani. A szövetség meghatároz majd egy mérőszámot az autók maximális függőleges oszcillációjára vonatkozóan, emellett pedig szigorúan ellenőrzi majd, hogy a csapatok betartják-e a padlólemezek hajlékonyságára vonatkozó szabályokat.

A sportot irányító testület ugyanis azt gyanítja, több istálló is trükközik ezen a téren, Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke pedig Silverstone-ban úgy fogalmazott, valósággal sokkolta őket, amikor tudomást szereztek erről.

Hirdetés
 

A világbajnoki címvédő Max Verstappen viszont nem teljesen érti, a Mercedesnél miért örülnek annyira az FIA szigorításának.

„Nos, nem igazán értem, ők panaszkodnak a rugalmas padlólemezekre, miközben az övék a leghajlékonyabb” – mondta a Red Bull versenyzője Spielbergben.

Az F1-es paddockban az az általános vélekedés, a Red Bull és a Ferrari volt az a két csapat, mely a leginkább kijátszotta a padlólemezekre vonatkozó regulákat, ám mindkét istálló állítja, nem kell változtatásokat eszközölniük ahhoz, hogy megfeleljenek az FIA szigorúbb ellenőrzéseinek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!