Verstappen: A Mercedesnél sosem lehet tudni... - F1VILÁG.HU

Verstappen: A Mercedesnél sosem lehet tudni…

HIRDETÉS
Max Verstappen, a Red Bull F1-es versenyzője egyelőre csak a saját teljesítményükkel akar foglalkozni a téli teszteket követően — és azzal kapcsolatban is óvatosan nyilatkozott.
BAHRAIN, BAHRAIN - FEBRUARY 23: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB19 on track during day one of F1 Testing at Bahrain International Circuit on February 23, 2023 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A Red Bull igencsak meggyőző teljesítményt nyújtott a bahreini előszezoni tesztek során, és a csapat is úgy látja, ígéretesek a tapasztalatok. Egy kisebb olajszivárgási problémát leszámítva Verstappen számára simán ment a teszt, és pozitív meglátásai vannak az új autóval kapcsolatban. 

A feltevésekre, melyek szerint idén is ő lehet a világbajnoki küzdelem legnagyobb esélyese, Verstappen így reagált: 

„Túl korán van az ilyen jóslatokhoz“ — mosolygott. „De az igaz, hogy a tesztek nagyon pozitívak voltak számunkra. Az autó nagyon jól működik. Egyszerűen öröm vezetni. Az egyensúly azonnal jó volt, ennek pedig az az eredménye, hogy beállítások terén sok mindent tudunk kipróbálni, extrém irányokat is. Ez jó, mert így tanulunk a legtöbbet egy új autóról.“

„Mindig vannak apróságok, amelyek jobbak is lehetnek. De most először mentünk az új autóval — közel voltunk az optimális helyzethez. Az autó kevésbé alulkormányozott, összességében úgy gondolom, hogy az egyensúly jobb lett. 2022-höz képest ez egy előrelépés.

A riválisok eredményeiről Verstappen csak röviden beszélt, nem akart jóslatokba bocsátkozni, sem összehasonlításokat végezni. Az biztos, hogy a holland pilóta a Ferrari mellett a Mercedest sem írja le: „Náluk sosem lehet tudni“ — mondta, miután a csapat már 2022-ben is okozott meglepetéseket a szezon során. 

Nyilvánvalóan a Ferrari is különböző beállításokat tesztelt, azonban a feltevésre, hogy az olaszok autójának kezelhetősége nem ideális, Verstappen így reagált: „Ez talán csak pályaspecifikus.“

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!