Verstappen: A motor miatt mindig 2 versennyel le vagyunk maradva

Fotó: Red Bull Racing
HOCKENHEIM, GERMANY - JULY 21: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive during qualifying for the Formula One Grand Prix of Germany at Hockenheimring on July 21, 2018 in Hockenheim, Germany. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen elárulta, úgy érzi, csapata „két versennyel le van maradva” a motorfejlesztések tekintetében idén, mert nem gyári csapatként bánik velük a Renault.

Verstappen a Magyar Nagydíjon már a hatodik körben kiesett a kinetikus energia-visszanyerő rendszer [MGU-K] hibája miatt.

A holland versenyző a verseny után csalódottságának adott hangot, amikor pedig arról kérdezték, véleménye szerint a Renault a szezon további részében nem ad olyan támogatást a Red Bullnak, mint saját gyári csapatának, így felelt: „Nehéz megmondani.”

„Ott van például ez a helyzet az üzemanyaggal – megkaphattuk volna már Németországban, de csak most kaptuk meg, mert nem voltak biztosak a megbízhatóságban.”

„Ha pedig van valamilyen új elemük, akkor természetesen előbb a gyári csapat kapja meg, ami szintén logikus, de számunkra elég sajnálatos. Az ember tudja, hogy a Ferrarinál és a Mercedesnél ezeket rögtön bevetik, és 1-2 versenyen előnyt jelent, mielőtt a többiek lépnek.”

„Szóval mi mindig két versennyel le vagyunk maradva.”

A Red Bull eltérő üzem- és kenőanyagokat használ, mint a gyári Renault-csapat, illetve a McLaren, ezért a francia gyártó központjában külön le kell tesztelni az erőforrásokat az ExxonMobil termékeivel is. A Renault a BP Castrol üzemanyagaival dolgozik.

Utóbbi gyártó már Spanyolországban partnerei rendelkezésére bocsátotta új termékét, az ExxonMobil első fejlesztése azonban csak a Magyar Nagydíj hétvégéjén érkezett meg a Red Bullhoz.

„Főleg most, hogy már megvan a saját gyári csapatuk, mindig egy kicsit le leszünk maradva a dolgokkal” – mondta Verstappen.

„És most, hogy már bizonyos, hogy Honda-motorokra váltunk, ez sem kedvez nekünk ebből a szempontból – fogalmazzunk így. De így megy ez, tisztában voltunk vele, szóval el kell fogadnunk.”

Verstappen hozzátette, biztos benne, hogy csapata mindent megtesz azért, hogy a kasztnival valahogy kompenzálja a motorgondokat.

„Remélem, hogy jól fogjuk folytatni az autó fejlesztését. A motor az egy nehéz sztori. Az autót tekintve jobbak vagyunk a Mercedesnél és a Ferrarinál, szóval ebből a szempontból nekik kell felzárkózniuk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!