Verstappen a nyomásról: „Én már teljesítettem F1-es pályafutásomat” - F1VILÁG.HU

Verstappen a nyomásról: „Én már teljesítettem F1-es pályafutásomat”

HIRDETÉS
Bár mindent elért már a Forma-1-ben, amit szeretett volna, Max Verstappen azt mondja, továbbra is próbálja nyomás alatt tartani magát, hogy még jobbá váljon.
BARCELONA, SPAIN - JUNE 04: Race Winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing and Second placed Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes celebrate on the podium during the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on June 04, 2023 in Barcelona, Spain. (Photo by David Ramos/Getty Images)

Verstappen jó úton halad afelé, hogy idén harmadik vb-trófeáját is bezsebelje, és bár az elmúlt években is sok kritika érte őt, azt mondja, valójában a külső nyomás soha nem jelentett problémát számára, hiszen eleve próbálja magát motiválni azzal, hogy többet vár magától.

„Én helyezem magam nyomás alá, hogy mindig teljesíteni tudjak. Azt gondolom, már eleget bizonyítottam ahhoz, hogy néhány nehéz pillanat ne okozzon problémát” – idézi Verstappen szavait a RacingNews365.com című internetes lap. „Elvégre én már teljesítettem a karrierem az F1-ben. Szóval nem igazán vagyok nyomás alatt arról az oldalról.”

„De én mindig többet akarok nyerni, a lehető legjobb akarok lenni. Szóval ez az a nyomás, amit magamra helyezek.”

A kétszeres világbajnok azt mondja, a versenyzők pályafutásának kezdeti szakaszában főleg az jelent nyomást számukra, hogy bizonyítsanak az F1 topcsapatainak.

„Most már sokkal több tapasztalatom van, tudom, hogyan kell mindent sokkal jobban kezelni” – mondta. „Amikor az ember az első szezonjában jár, rengeteg nyomást helyez magára, hiszen meg akarja mutatni magát, be akarja nyomni magát egy topcsapathoz.”

„Az ember próbálja fenntartani a nyomást, miközben lépésről lépésről javulna. Nem nagy lépésekről van szó, de minden évben próbálsz egy kicsit jobb lenni, és közben nyomás alatt tartod magad.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!