Verstappen a pálya első szektorában győzte le Perezt Miamiban - F1VILÁG.HU

Verstappen a pálya első szektorában győzte le Perezt Miamiban

A miami pálya első szektora volt az, ahol Max Verstappen legyűrte Sergio Perezt a múlt hétvégi versenyen – mondta a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner.

Perez az élről rajtolt a szezon ötödik versenyén, miközben az időmérőn hibázó, emellett pedig balszerencsés Verstappen csak a 9. pozícióból vághatott neki a Miami Nagydíjnak. A holland aztán elsöprő teljesítményt nyújtott, és végül megnyerte a futamot.

Perez a verseny után elárulta, a futam első szakaszában egész egyszerűen képtelen volt jó tempót autózni a Pirelli közepes keverékű gumijaival, és már ekkor tudta, nehéz lesz maga mögött tartania az ellentétes taktikával köröző csapattársat. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint Verstappen a miami pálya első szektorában remekelt, és ez jelentette a különbséget a két pilóta között.

 

„Kizárólag az első szektorban volt, szerintem a 3-as, 4-es, 5-ös és 6-os kanyarokban” – mondta Horner, amikor Verstappen miami előnyéről kérdezték. „Max kiemelkedő volt ebben a szektorban. És azt gondolom, a kör többi részében is hasonlóan erős volt. De az első szektor volt az, ahol Max igazán nagy kárt tudott okozni Checónak. Azt gondolom, Max egész hétvégén nagyon élt abban a szektorban. De ez a dolog versenypályáról versenypályára változik.”

A Red Bull-főnök azt mondja, annak nagyon örül, hogy a két versenyző keményen, ám fair módon küzdött meg egymással.

„Vasárnap délelőtt beszéltünk róla. Mondtam nekik, hogy szabadon versenyezhetnek, csak legyen tiszta a küzdelem. És tiszteljék a csapatot, tiszteljék egymást. Úgy érzem, ezt meg is tették. Keményen, da fair módon versenyeztek, elegendő helyet hagytak egymásnak, és megadták a kellő tiszteletet.”

Horner hozzátette, bár Perez ezúttal alulmaradt Verstappennel szemben, összességében elégedett lehet eddigi teljesítményével.

„Max tényleg kiemelkedő volt. De nagyon hosszú még a szezon. Csak 14 pont választja el őket egymástól, miközben 18 verseny és 5 sprintfutam hátravan még. Szóval rengeteg minden történhet. Biztos vagyok benne, hogy csalódott, hogy nem tudta győzelemre váltani a pole-t. De még így is értékes pontokkal távozott. És szerintem szeretné megérteni, a verseny középső szakaszában miből adódott az időkülönbség.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen a pálya első szektorában győzte le Perezt Miamiban
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!