Friss hírek

Verstappen: A Pirelli biztosan a törmelékekre fog hivatkozni…

A Red Bull Forma-1-es csapatának ifjú versenyzője, Max Verstappen azt mondja, szinte biztos abban, hogy a Pirelli törmelékekre fog majd hivatkozni a vasárnapi Azeri Nagydíjon történt defektjével kapcsolatban.

Verstappen magabiztosan haladt a győzelem felé Bakuban, 5 körrel a leintés előtt azonban versenyautójának bal hátsó abroncsa a pálya célegyenesében nemes egyszerűséggel szétrobbant.

A holland Red Bullja a betonfalnak csapódott, és nem ő volt az egyetlen, aki így járt, a futam korábbi szakaszában ugyanis Lance Stroll ugyanilyen balesetet szenvedett.

Verstappen nagyon dühösen nyilatkozott a történtek után – szerinte a Forma-1 gumiszállítója, a Pirelli törmelékekre fog hivatkozni, ahelyett, hogy vállalná a felelősséget a történtekért.

„Addig a pontig nem éreztem semmit, de aztán hirtelen jobbra húzott az autó, a gumi egyszerűen lejött a felniről. Nem egy kellemes ütközés az ilyen, elég veszélyes egy durrdefekt ekkora tempónál!” – mondta a holland versenyző.

„Természetesen lesz mit megbeszélni a Pirellivel, de már most tudjuk ennek a beszélgetésnek az eredményét, amit egy kicsit nehéz lenyelni… A törmelékekkel fogják összefüggésbe hozni, így megy ez. Biztos vagyok benne, hogy lesznek beszélgetések, a Pirelli sem örül annak, ami történt, de ez még nem változtat a versenyen és az eredményemen sem.”

„Természetesen zaklatott vagyok a történtek miatt. Viszonylag könnyű győzelem lett volna számomra. Néha nagyon szigorú ez a sport, amikor ilyesmi történik – sz*r ügy…”

Verstappen azt mondja, nem arról van szó, hogy túlságosan elhasználta volna a gumikat a versenyen.

„Kétlem – egyáltalán nem hajtottam túl őket. Nagyon kényelmesnek tűnt a dolog, semmiféle vibrációt nem éreztem, mielőtt felrobbant volna. A törmelékek ügye nehéz… Minden körben ugyanazt az ívet használjuk, mert a szélárnyékban akarunk lenni. Nagyon furcsa, hogy ez történt velem.”

„Feltételezem, hogy Stroll balesete után megtisztították a pályát, de a Pirelli vélhetően azt fogja mondani, hogy karbonszálak maradtak a pályán. Ugyanez volt Imolában is, nem is lehet rá mit mondani. De tény, hogy egy újabb gumi robbant fel – nemcsak az enyém, hanem Strollé is.”

„Nagyon frusztráló, egy kis szerencsével még mindig vezetjük a bajnokságot, de az előnyünk lehetne sokkal nagyobb, és ez az igazán fontos.”

Mivel Lewis Hamilton szintén nem szerzett pontot Bakuban, Verstappen megőrizte 4 pontos előnyét a tabellán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!