Friss hírek

Verstappen a pole ellenére elégedetlen

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője megszerezte a pole pozíciót az F1-es Osztrák Nagydíjon, ennek ellenére nem elégedett a kvalifikációs teljesítményükkel.

Verstappen nem volt felhőtlenül boldog az időmérőt követően, pedig megszerezte az első rajtkockát, ráadásul a Mercedes csupán a 4. helyen áll Lewis Hamiltonnal: a holland pilóta elmondta, utolsó gyorskörén hiányzott számára a szélárnyék. 

Ezt az időmérő végén jelezte is a csapatnak, hogy többé ne hajtsanak elsőként a pályára, ez ugyanis hátrányt jelenthet számukra. 

Hirdetés
 

„Úgy gondolom, eléggé rossz volt” – nyilatkozta Verstappen a pole-t érő köréről. „Természetesen örülök, hogy első vagyok, de nem annak, ahogyan megszereztük. Szóval van minek utánanéznünk.”

„De természetesen nagyon jó, hogy kétszer pole-ban lehettünk. Remélhetőleg be tudjuk fejezni ezt a munkát vasárnap.

„A Q1 és a Q2 nagyon jó volt, minden simán ment és a köreim is elég jól sikerültek. Csak a Q3-ban, az első körömön blokkoltak a kerekeim a 3-as kanyarban. Nem volt jó, és aztán a második körömön én voltam az első autó a pályán, szóval az egyenesben időt veszítettem. Így nem tudtam javítani a körömön, még egy normális 3-as kanyarral sem” – folytatta a Red Bull pilótája. 

„Szóval ez így is elég volt az első helyhez, de jó lett volna, ha jobban sikerül a Q3.”

A versennyel kapcsolatban Verstappen elmondta, a gumik kezelése ismét kérdéses lehet számukra, ezért nem szeretne jóslatokba bocsátkozni. 

„Most lágyabbak a gumik a múlt héthez képest, szóval nehéz lesz őket kezelni a versenyen” – mondta. „De emellett úgy gondolom, csak a saját versenyünkre kell koncentrálnunk, aztán megpróbálunk nyerni. De ez soha nem magától értetődő.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!