Verstappen a pole ellenére elégedetlen - F1VILÁG.HU

Verstappen a pole ellenére elégedetlen

HIRDETÉS
Max Verstappen, a Red Bull versenyzője megszerezte a pole pozíciót az F1-es Osztrák Nagydíjon, ennek ellenére nem elégedett a kvalifikációs teljesítményükkel.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 03: Pole position qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talks to the media in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 03, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Christian Bruna - Pool/Getty Images)

Verstappen nem volt felhőtlenül boldog az időmérőt követően, pedig megszerezte az első rajtkockát, ráadásul a Mercedes csupán a 4. helyen áll Lewis Hamiltonnal: a holland pilóta elmondta, utolsó gyorskörén hiányzott számára a szélárnyék. 

Ezt az időmérő végén jelezte is a csapatnak, hogy többé ne hajtsanak elsőként a pályára, ez ugyanis hátrányt jelenthet számukra. 

„Úgy gondolom, eléggé rossz volt” – nyilatkozta Verstappen a pole-t érő köréről. „Természetesen örülök, hogy első vagyok, de nem annak, ahogyan megszereztük. Szóval van minek utánanéznünk.”

„De természetesen nagyon jó, hogy kétszer pole-ban lehettünk. Remélhetőleg be tudjuk fejezni ezt a munkát vasárnap.

„A Q1 és a Q2 nagyon jó volt, minden simán ment és a köreim is elég jól sikerültek. Csak a Q3-ban, az első körömön blokkoltak a kerekeim a 3-as kanyarban. Nem volt jó, és aztán a második körömön én voltam az első autó a pályán, szóval az egyenesben időt veszítettem. Így nem tudtam javítani a körömön, még egy normális 3-as kanyarral sem” – folytatta a Red Bull pilótája. 

„Szóval ez így is elég volt az első helyhez, de jó lett volna, ha jobban sikerül a Q3.”

A versennyel kapcsolatban Verstappen elmondta, a gumik kezelése ismét kérdéses lehet számukra, ezért nem szeretne jóslatokba bocsátkozni. 

„Most lágyabbak a gumik a múlt héthez képest, szóval nehéz lesz őket kezelni a versenyen” – mondta. „De emellett úgy gondolom, csak a saját versenyünkre kell koncentrálnunk, aztán megpróbálunk nyerni. De ez soha nem magától értetődő.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!