Friss hírek

Verstappen: A pole-ért is harcolhattunk volna

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője szerint a bakui versenypályán óriási jelentősége van a szélárnyéknak, ez akár 4-5 tizedmásodperces előnyt is hozhat a versenyzőknek.

Verstappen elárulta, pozitív meglepetés volt számukra, hogy ennyire versenyképesek voltak az időmérőn, és akár a pole pozícióért is harcba szállhattak volna, ha a Q3-ban is kapott volna valakitől szélárnyékot

„Soha nem gondoltam, hogy a pole-ért fogok harcolni, de ezen a pályán minden annyira függ a szélárnyéktól is, hogy lehetsz első vagy negyedik is” – mondta a Red Bull versenyzője, aki végül Sebastian Vettel mögött a 4. rajtpozíciót szerezte meg. 

„Kár, hogy nem tudsz magadtól összehozni egy kört, mert mindig lesz valaki, aki lehet, hogy egy kicsit lassabb, de szélárnyékot kap és ez négy vagy öt tizedet is jelenthet itt.”

„A 2-es kanyarból kijövet egy tizedet nyersz. Aztán a várnál lévő emelkedőig még egy tizedet, majd még hármat az egyenesben, ha csak követed a másikat. Ezeknek az autóknak akkora a légellenállásuk idén, hogy ez most sokat számít.”

A holland pilóta bízik benne, hogy a vasárnapi versenyen harcba szállhatnak a Mercedesszel és a Ferrarival.

„Nagyon szoros, és a negyedik helyről rajtolva még versenyben leszünk” – nyilatkozta Verstappen

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!