Költségplafon-ügy

Verstappen a rajt előtt próbálta motiválni de Vriest

A vasárnapi Olasz Nagydíjat követően az elsők között gratulált az élete első Forma-1-es versenyén pontot szerző Nyck de Vriesnek honfitársa, a futamon győztes Max Verstappen.

De Vries a vakbélgyulladással küszködő Alex Albont helyettesített Monzában, és első F1-es hétvégéjén parádézott: a 8. helyről rajtolva a két pontot érő 9. helyen ért célba, miközben a Williams másik versenyzőjének, Nicholas Latifinek 16 verseny után sincs még pontja. A 27 esztendős versenyző teljesítményével a rajongók elismerését is kivívta: őt választották a nap versenyzőnek, szereplése előtt pedig természetesen a versenytársak is „kalapot emeltek”.

Honfitársa, Max Verstappen a verseny után természetesen gratulált is neki, a vasárnapi sajtótájékoztatón pedig elárulta, a rajt előtt próbálta biztatni egy kicsit de Vriest.

Arra a kérdésre, hogy mit mondott az első Forma-1-es versenyére készülő hollandnak, Verstappen így felelt: „Először is, hogy élvezze, és ne gondolkodjon túl sokat, ne stresszeljen rajta nagyon. Én is emlékszem az elsőre… Minden olyan gyorsan történik, de szerintem jobb, ha az ember azt mondja magának, majd meglátjuk, mi történik, ahelyett, hogy elkezd idegeskedni. Kell egy jó rajt, kell egy jó első kör… Nem kell olyan sokat agyalni ezen.”

„És szerintem nagyon jól kezelt mindent. Remekül ismerjük egymást, szóval csak egy kis motiváló beszéd volt a részemről.”

„A versenyen láttam, hogy előttem harcol, amikor épp védte a 10. helyet akkor. Az, hogy Nyck így be tudott ugrani, és teljesíteni tudott… egyáltalán nem könnyű az ilyen! Az alapján, amit láttam, szerintem nagyszerű munkát végzett. Megőrizte a hidegvérét, nem hibázott, és nagyon örülök, hogy pontokat szerzett. Természetesen lenyűgöző ez élete első versenyén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen a rajt előtt próbálta motiválni de Vriest
A Haast rendkívül zavarja Schumacher legutóbbi autótörése
Sainz elárulta, miért lesz nagyon érdekes a japán F1-es hétvége
Leclerc: Nagyon fontos lesz az utolsó szabadedzés!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!