Friss hírek

Verstappen: A Red Bull 2020-as teljesítményén is múlik a jövőm

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője úgy gondolja, F1-es jövője attól is függ, hogy a következő szezon kezdetén hogyan alakul a teljesítményük.

Verstappen az idei évben a bajnokság 3. helyén végzett, összesen 3 győzelmet szerzett, és 9 alkalommal állhatott a dobogón, majd az összetettben végül 14 ponttal előzte meg a Ferrari versenyzőjét, Charles Leclercet. 

„Számomra ez volt a legjobb év. Ez természetes. Szerintem ahogy több tapasztalatot szerzel az évek alatt, az határozottan sokat segít” – nyilatkozta a holland, aki elárulta, az év eleje egyáltalán nem volt könnyű a csapat számára. 

„Az idei csomaggal küszködtünk egy kicsit az elején. Nem igazán tudtunk győzelmekért harcolni, és a dobogót is nehéz volt elérni. Szóval az volt a cél, hogy legyünk következetesek, amennyire csak tudunk.”

„Csak reméljük, hogy jövőre még versenyképesebbek lehetünk. Tudjuk, hogy az elejétől kezdve annak kell lennünk, a bajnoki címért akarunk harcolni. Szóval minden erőfeszítést beleteszünk. Nem lesz könnyű, de megpróbáljuk. Mindent megpróbálunk, amit csak tudunk.”

Verstappennek egyelőre nem világos a jövője: 2021-re nincs szerződése, ahogyan a topcsapat pilótáinak sem, így akár a Mercedes számára is elérhető. Hamilton az FIA díjátadó gáláján úgy nyilatkozott, egy topversenyző is megkereste már csapatfőnökét a 2021-es tervekkel kapcsolatban, és a szavai alapján ez akár Verstappen is lehetett. 

A 22 éves pilóta elárulta, egyelőre nem tudja, mit tervez a 2021-es évre, először szeretné meglátni, hogy a Red Bull mire képes jövőre – döntését ez alapján fogja meghozni. 

„Még egy évig van szerződésem. De úgy gondolom, ami még fontosabb, hogy lássuk, mi lesz a következő szezon kezdetén. Onnantól kezdve meglátjuk, mi történik majd” – nyilatkozta. 

A holland bízik benne, hogy a Red Bull-lal a világbajnoki címért küzdhet hamarosan. 

„Nos, ebben bízom. Ezért vagyok a csapattal” – mondta. „Úgy gondolom, a múltban már megmutatták, hogy képesek rá. Szóval ez nem csak egy ábrándozás. De nem könnyű. Nagyon erős a verseny, de ahogy mondtam, jövőre mindent megteszünk, mert az egy fontos év lesz – aztán meglátjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!