Verstappen: A Red Bull 2020-as teljesítményén is múlik a jövőm - F1VILÁG.HU

Verstappen: A Red Bull 2020-as teljesítményén is múlik a jövőm

HIRDETÉS
Max Verstappen, a Red Bull versenyzője úgy gondolja, F1-es jövője attól is függ, hogy a következő szezon kezdetén hogyan alakul a teljesítményük.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 28: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing walks in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on November 28, 2019 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Francois Nel/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-22AWBTJ792111 // Usage for editorial use only //

Verstappen az idei évben a bajnokság 3. helyén végzett, összesen 3 győzelmet szerzett, és 9 alkalommal állhatott a dobogón, majd az összetettben végül 14 ponttal előzte meg a Ferrari versenyzőjét, Charles Leclercet. 

„Számomra ez volt a legjobb év. Ez természetes. Szerintem ahogy több tapasztalatot szerzel az évek alatt, az határozottan sokat segít” – nyilatkozta a holland, aki elárulta, az év eleje egyáltalán nem volt könnyű a csapat számára. 

„Az idei csomaggal küszködtünk egy kicsit az elején. Nem igazán tudtunk győzelmekért harcolni, és a dobogót is nehéz volt elérni. Szóval az volt a cél, hogy legyünk következetesek, amennyire csak tudunk.”

„Csak reméljük, hogy jövőre még versenyképesebbek lehetünk. Tudjuk, hogy az elejétől kezdve annak kell lennünk, a bajnoki címért akarunk harcolni. Szóval minden erőfeszítést beleteszünk. Nem lesz könnyű, de megpróbáljuk. Mindent megpróbálunk, amit csak tudunk.”

Verstappennek egyelőre nem világos a jövője: 2021-re nincs szerződése, ahogyan a topcsapat pilótáinak sem, így akár a Mercedes számára is elérhető. Hamilton az FIA díjátadó gáláján úgy nyilatkozott, egy topversenyző is megkereste már csapatfőnökét a 2021-es tervekkel kapcsolatban, és a szavai alapján ez akár Verstappen is lehetett. 

A 22 éves pilóta elárulta, egyelőre nem tudja, mit tervez a 2021-es évre, először szeretné meglátni, hogy a Red Bull mire képes jövőre – döntését ez alapján fogja meghozni. 

„Még egy évig van szerződésem. De úgy gondolom, ami még fontosabb, hogy lássuk, mi lesz a következő szezon kezdetén. Onnantól kezdve meglátjuk, mi történik majd” – nyilatkozta. 

A holland bízik benne, hogy a Red Bull-lal a világbajnoki címért küzdhet hamarosan. 

„Nos, ebben bízom. Ezért vagyok a csapattal” – mondta. „Úgy gondolom, a múltban már megmutatták, hogy képesek rá. Szóval ez nem csak egy ábrándozás. De nem könnyű. Nagyon erős a verseny, de ahogy mondtam, jövőre mindent megteszünk, mert az egy fontos év lesz – aztán meglátjuk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen: A Red Bull 2020-as teljesítményén is múlik a jövőm
Összetűzés, majd ellentmondás a Ferrari két pilótája között
Sainz balesete miatt került nehéz helyzetbe Russell az időmérőn
Piastri: Gyors autók vannak mögöttünk!
Hamilton a 18. rajthelyéről: Sz*r ügy
Perez majdnem kiesett a Q1-ben, mielőtt második rajthelyet szerzett

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!