Friss hírek

Verstappen: A Red Bull eddig túlteljesített az idei szezonban

BARCELONA, SPAIN - AUGUST 16: Second placed Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates on the podium during the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on August 16, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nagyon elégedett a Forma-1-es bajnokságban elfoglalt pozíciójukkal – figyelembe véve azt, hogy a Mercedes sokkal erősebb, mint az ő autójuk.

A Mercedes mögött idén a Red Bull jelenti a második erőt a mezőnyben, és Verstappen az egyetlen, aki az idei évben le tudta győzni a világbajnok istálló pilótáit és futamgyőzelmet tudott szerezni. 

Verstappen azonban tisztában van vele, hogy normál körülmények között nem tudják legyőzni ellenfeleiket, szerencsére van szükségük ahhoz, hogy előttük végezzenek. 

A teljesítménybeli különbség ellenére a Red Bull és Verstappen a bajnokság második helyét foglalja el, megelőzve Valtteri Bottast – a holland nagyon büszke, hogy Hamilton mögött állnak a tabellán. 

„Ha a puszta tempót nézzük, akkor mindkettejüknek előttem kellene állniuk a bajnokságban” – mondta Verstappen. „Én egyszer estem ki, Bottas pedig defekt miatt egyszer zárt pontok nélkül. De természetesen ez egy szerencsétlen helyzet volt számára, ahogy számomra is az volt az első verseny.”

„Másodiknak lenni néhány versenyt követően úgy, hogy szerintem a Mercedesnek nagyobb a tempója… Határozottan kicsit túlteljesítettünk.

„És emellett úgy gondolom, mindig sikerült a maximumot nyújtanunk. Nagyon örülök ennek. Sem a csapat, sem én nem azért vagyok itt, hogy másodikak vagy harmadikak legyünk – harcolni akarunk a bajnokságért, de el kell fogadni a jelenlegi szituációt, hogy nem tudunk kihívást jelenteni a Mercedesre.”

„Papíron úgy tűnik, hogy tudunk, de ha a tiszta tempót nézzük, akkor túl lassúak vagyunk” – folytatta. „Jelen pillanatban a győzelemhez az kell, hogy a Mercedesnek legyen egy rosszabb napja, vagy hogy szerencsénk legyen. Szóval még sok munkát kell elvégeznünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!