Friss hírek

Verstappen: A Renault-t (is) nehéz lesz legyűrni az időmérőn

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt mondja, nem lesz könnyű dolguk az Orosz Nagydíj szombati időmérő edzésén, ha meg akarják verni a remek tempóval rendelkező Renault-t. A holland ismét a versenytempóban bízik.

Az Orosz Nagydíjat a Mercedes szokásához híven bombaformában kezdte Szocsiban: Valtteri Bottas mindkét szabadedzésen a leggyorsabb volt, a 3. legjobb időt pedig meglepetésre Daniel Ricciardo futotta a Red Bull-lal.

Verstappen a pénteki napot csak a 7. legjobb idővel zárta, 1,5 másodperccel elmaradva Bottas legjobbjától.

A nyitótréningeken két baleset is történt, és számos versenyző – köztük Verstappen is – megpördült a pályán.

A holland a második gyakorlás után elismerte, pontosan tudták, hogy a szocsi pálya nem kedvez majd nekik.

„Tudtuk, hogy ez a pálya nem lesz a legjobb nekünk, viszont kipróbáltunk néhány eltérő leszorítóerő-konfigurációt is, hogy lássuk, mi a legjobb opció” – mondta Verstappen.

„A második edzésen szerintem lehettünk volna egy kicsit jobbak, de mondom, kipróbáltunk néhány dolgot. Volt, ami működött, és volt, ami nem. Szóval vannak elképzeléseink holnapra.”

Verstappen azt mondja, a pénteken látottak alapján nehéz lesz legyőzni a Renault-t, hogy a Mercedes legfőbb kihívói lehessenek az időmérőn.

„Nehéz lesz a 3. helyen végezni az időmérőn. „A versenytempót tekintve egy kicsit versenyképesebbnek tűnünk, ennek örülök, de lesz még tennivalónk, hogy megtartsuk a 3. helyet. A Renault eddig igazán versenyképes, és soha nem tudhatjuk, ki lesz még az” – mondta.

„Először is magunkra kell fókuszálnunk, és jól kell belőnünk a leszorítóerő-szintet is, hogy az autó stabil legyen. Meggyőződésem, hogy szoros időmérő lesz, de szerinem harcban lehetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!