A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Verstappen a szabályváltozásról: Nem fog teljesen eltűnni a Mercedes előnye

Hiába tiltják meg az időmérős motormódokat a Forma-1-ben, nem fog eltűnni teljesen a Mercedes előnye – ezt mondja Max Verstappen, aki szerint bár nem feltétlenül „fair” az új szabályozás, üdvözli a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) döntését.

Az FIA nemrég intézett levelet a száguldó cirkusz csapatai felé, melyben arról tájékoztatta őket, a Belga Nagydíjtól kezdődően nem lesz lehetőség időmérős motormódok használatára.

Mindezt úgy oldja meg a szövetség, hogy a parc ferme szabályait kiterjesztik a motorbeállításokra is, a kvalifikáció kezdete után tehát már nem lehet majd módosítani azokon.

Sokak szerint ez főleg a Mercedest érintheti érzékenyen, ők ugyanis rendkívül hatékony időmérős motormódot fejlesztettek ki az évek során.

Max Verstappen azt mondja, kíváncsian várja, milyen hatással lesz a döntés az erőviszonyokra, azt azonban nem gondolja, hogy jelentősen átalakul a sorrend.

„Meglátjuk, hogy mi sül ki ebből” – mondta a Red Bull holland versenyzője.

„Bizonyos szempontból ez jó, mert az időmérő után nemigen tudunk hozzányúlni az autókhoz, kivéve ezeket a motorbeállításokat. Ha tehát azt akarják, hogy tényleg ne módosítsunk az autókon, akkor jó, hogy ettől is megszabadulunk.”

A Red Bull versenyzője azt mondja, üdvözli tehát az FIA törekvéseit, ugyanakkor viszont „az új szabály nem fogja teljesen eltüntetni a Mercedes előnyét”.

„Ezek nélkül a speciális motorbeállítások nélkül is ugyanazok maradnak a pozíciók az időmérőkön.”

Verstappen azt mondja, nem lepi meg az, hogy szezon közben próbálják formálni a szabályokat.

„Amikor a Red Bull dominált a Forma-1-ben, ugyanígy betiltottak dolgokat szezon közben. Szerintem nincs ezzel baj. És nem újdonság.”

Verstappen egyébként 2018-ban úgy fogalmazott, nem lenne fair, ha a Mercedestől elvennének egy olyan előnyt, amiért keményen megdolgozott. Most is úgy látja, nem feltétlenül fair az, hogy betiltják az időmérős motormódok használatát.

„A Mercedes nagyon keményen megdolgozott azért, hogy ilyen teljesítménnyel rukkoljon elő. Ezért nem mondhatjuk azt, hogy a tiltás fair lenne.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!