Friss hírek

Verstappen a szárnyügyről: Csak próbálnak lelassítani minket!

A Forma-1-es világbajnokság éllovasa, Max Verstappen azt mondja, csapatának, a Red Bullnak nem kell félnie attól, hogy a Mercedes esetleg óvást nyújt be a hétvégi Azeri Nagydíjon, autójuk ugyanis minden szabálynak maximálisan megfelel.

Az energiaital-gyárosok azon csapatok közé tartoznak, melyeknek a Francia Nagydíj előtt változtatniuk kell hátsó szárnyaikon, miután a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) bejelentette, a bakui versenyt követően szigorít a hátsó szárnyak terheléses tesztjein.

A Mercedes óvást helyezett kilátásba, álláspontjuk szerint ugyanis nincs rendjén, hogy a rivális csapatok Monaco után Azerbajdzsánban is használhatják hajlékony szárnyaikat.

Max Verstappen azt mondja, megérti, hogy a riválisok panaszkodnak, hiszen egyértelmű, hogy idén bajnokesélyes autóval rukkoltak elő – ami azonban teljes mértékben szabályos.

„Ez van. Természetesen megértem, hogy mások a szárnyakat nézegetik, amikor mi jó munkát végzünk az autóval idén” – mondta a holland a Sky Sports F1 televíziónak.

„Szóval megértem, hogy egyesek panaszkodnak. De eddig mindenben a szabályok szerint jártunk el. Semmi rosszat nem tettünk. Természetesen próbálnak lelassítani minket.”

Miközben mindenki a Red Bull hátsó szárnyáról beszél, az osztrák istállónál többször hangsúlyozták, érdemes lenne egy pillantást vetni a Mercedes első szárnyára is, az ugyanis ugyancsak jelentős mértékben elhajlik nagy tempónál.

„A teljes képet kell nézni. A legfontosabb és legdominánsabb része az autónak az eleje, és a miénk nem hajlik annyira, mint bizonyos más csapatoké” – magyarázta a holland, aki biztos benne, a Mercedes komoly ellenfél lesz majd az Azeri Nagydíjon.

„Nagyon jó versenyautójuk van. Monaco soha nem feküdt nekik igazán, nagyon hosszú a tengelytávjuk, ami nem jó dolog ott. De összességében a szezon többi részét tekintve erős eszköz van a kezükben. Sok bajnokságot nyertek már, szóval tudják, mit csinálnak, és azt várom tőlük, hogy erős formában térnek vissza a pályára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!