Verstappen a szárnyügyről: Csak próbálnak lelassítani minket! - F1VILÁG.HU

Verstappen a szárnyügyről: Csak próbálnak lelassítani minket!

HIRDETÉS
A Forma-1-es világbajnokság éllovasa, Max Verstappen azt mondja, csapatának, a Red Bullnak nem kell félnie attól, hogy a Mercedes esetleg óvást nyújt be a hétvégi Azeri Nagydíjon, autójuk ugyanis minden szabálynak maximálisan megfelel.
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 22: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talk in the garage during final practice prior to the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 22, 2021 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Az energiaital-gyárosok azon csapatok közé tartoznak, melyeknek a Francia Nagydíj előtt változtatniuk kell hátsó szárnyaikon, miután a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) bejelentette, a bakui versenyt követően szigorít a hátsó szárnyak terheléses tesztjein.

A Mercedes óvást helyezett kilátásba, álláspontjuk szerint ugyanis nincs rendjén, hogy a rivális csapatok Monaco után Azerbajdzsánban is használhatják hajlékony szárnyaikat.

Max Verstappen azt mondja, megérti, hogy a riválisok panaszkodnak, hiszen egyértelmű, hogy idén bajnokesélyes autóval rukkoltak elő – ami azonban teljes mértékben szabályos.

„Ez van. Természetesen megértem, hogy mások a szárnyakat nézegetik, amikor mi jó munkát végzünk az autóval idén” – mondta a holland a Sky Sports F1 televíziónak.

„Szóval megértem, hogy egyesek panaszkodnak. De eddig mindenben a szabályok szerint jártunk el. Semmi rosszat nem tettünk. Természetesen próbálnak lelassítani minket.”

Miközben mindenki a Red Bull hátsó szárnyáról beszél, az osztrák istállónál többször hangsúlyozták, érdemes lenne egy pillantást vetni a Mercedes első szárnyára is, az ugyanis ugyancsak jelentős mértékben elhajlik nagy tempónál.

„A teljes képet kell nézni. A legfontosabb és legdominánsabb része az autónak az eleje, és a miénk nem hajlik annyira, mint bizonyos más csapatoké” – magyarázta a holland, aki biztos benne, a Mercedes komoly ellenfél lesz majd az Azeri Nagydíjon.

„Nagyon jó versenyautójuk van. Monaco soha nem feküdt nekik igazán, nagyon hosszú a tengelytávjuk, ami nem jó dolog ott. De összességében a szezon többi részét tekintve erős eszköz van a kezükben. Sok bajnokságot nyertek már, szóval tudják, mit csinálnak, és azt várom tőlük, hogy erős formában térnek vissza a pályára.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!