Verstappen a szezon felénél már győzni akar - F1VILÁG.HU

Verstappen a szezon felénél már győzni akar

HIRDETÉS
A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt reméli, az idei szezon felénél már képesek lehetnek arra, hogy a győzelmekért harcoljanak a Mercedes és a Ferrari ellen.
Fotó: Red Bull Racing

Az energiaital-gyárosok nagy reményekkel vágtak neki a 2019-es szezonnak, ugyanakkor tudták, első közös évük a Hondával nem lesz zökkenőmentes. Az idény első versenyein mégsem a japánok V6-osa okozta a legtöbb fejtörést a csapatnak, hanem az RB19-es versenygép aerodinamikai problémái.

Emiatt a Red Bull Ausztráliában, Bahreinben és Kínában nem tudott a győzelmekért harcolni, Verstappen viszont a Motorsport.com című lapnak a minap azt mondta, meggyőződése, hogy sikerül felzárkózniuk.

„Azt gondolom, szükség van még némi extra lóerőre, de egy kicsit közelebb vagyunk. Ami az autót illeti, ebben a tekintetben is fejlődnünk kell még. Majd meglátjuk. Reméljük, hogy a szezon felénél már nem azt kell mondogatnunk, hogy csak az olyan pályákon harcolhatunk, melyeken nincsenek egyenesek.”

„Még időt veszítünk az egyenesekben, ez tény. Főleg a Ferrarihoz képest. Ők találtak valamit az idei évre, de senki sem tudja, hogyan. Elvégezték a házi feladatukat, nekünk pedig meg kell bizonyosodnunk arról, hogy közelebb kerülünk hozzájuk a kasztnit és az erőforrást tekintve.”

Bár tudja, a Red Bullnak fejlődnie kell, Verstappen saját bevallása szerint elégedett az eddigi eredményekkel, melyeknek köszönhetően a 3. helyet foglalja el az összetett pontversenyben.

„Alapvetően elégedettek lehetünk a kezdéssel. Szerintem senki sem számított arra, hogy rögtön győzelmekért harcolunk. Nem hiszem, hogy ez reális elvárás. Egy új motorpartnerrel ez időbe telik. De eddig nagyon elégedett vagyok a Hondával. A motor nagyon megbízható. A motorerő mindig lehet több, de ezt tudtuk. Nagyon keményen dolgoznak az ügyön, szóval nem panaszkodhatunk.”

„Az autót tekintve pedig találhatunk még némi leszorítóerőt. Alapvetően következetesebb egyensúlyra van szükségünk a versenyeken. Most pedig maximalizálnunk kell mindazt, ami a rendelkezésünkre áll.”

Amikor Verstappent arról kérdezték, 2020-ban a vb-címért harcolhat-e, így felelt: „Még nagyon korán van, és jelenleg a 3. helyet foglaljuk ez a tabellán. Minden lehetséges. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy jó fejlesztésekkel állunk elő az autót és a motort tekintve.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!