Verstappen a szezon felénél már győzni akar

Fotó: Red Bull Racing
SHANGHAI, CHINA - APRIL 13: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during qualifying for the F1 Grand Prix of China at Shanghai International Circuit on April 13, 2019 in Shanghai, China. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1Z13G9QGD2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt reméli, az idei szezon felénél már képesek lehetnek arra, hogy a győzelmekért harcoljanak a Mercedes és a Ferrari ellen.

Az energiaital-gyárosok nagy reményekkel vágtak neki a 2019-es szezonnak, ugyanakkor tudták, első közös évük a Hondával nem lesz zökkenőmentes. Az idény első versenyein mégsem a japánok V6-osa okozta a legtöbb fejtörést a csapatnak, hanem az RB19-es versenygép aerodinamikai problémái.

Emiatt a Red Bull Ausztráliában, Bahreinben és Kínában nem tudott a győzelmekért harcolni, Verstappen viszont a Motorsport.com című lapnak a minap azt mondta, meggyőződése, hogy sikerül felzárkózniuk.

„Azt gondolom, szükség van még némi extra lóerőre, de egy kicsit közelebb vagyunk. Ami az autót illeti, ebben a tekintetben is fejlődnünk kell még. Majd meglátjuk. Reméljük, hogy a szezon felénél már nem azt kell mondogatnunk, hogy csak az olyan pályákon harcolhatunk, melyeken nincsenek egyenesek.”

„Még időt veszítünk az egyenesekben, ez tény. Főleg a Ferrarihoz képest. Ők találtak valamit az idei évre, de senki sem tudja, hogyan. Elvégezték a házi feladatukat, nekünk pedig meg kell bizonyosodnunk arról, hogy közelebb kerülünk hozzájuk a kasztnit és az erőforrást tekintve.”

Bár tudja, a Red Bullnak fejlődnie kell, Verstappen saját bevallása szerint elégedett az eddigi eredményekkel, melyeknek köszönhetően a 3. helyet foglalja el az összetett pontversenyben.

„Alapvetően elégedettek lehetünk a kezdéssel. Szerintem senki sem számított arra, hogy rögtön győzelmekért harcolunk. Nem hiszem, hogy ez reális elvárás. Egy új motorpartnerrel ez időbe telik. De eddig nagyon elégedett vagyok a Hondával. A motor nagyon megbízható. A motorerő mindig lehet több, de ezt tudtuk. Nagyon keményen dolgoznak az ügyön, szóval nem panaszkodhatunk.”

„Az autót tekintve pedig találhatunk még némi leszorítóerőt. Alapvetően következetesebb egyensúlyra van szükségünk a versenyeken. Most pedig maximalizálnunk kell mindazt, ami a rendelkezésünkre áll.”

Amikor Verstappent arról kérdezték, 2020-ban a vb-címért harcolhat-e, így felelt: „Még nagyon korán van, és jelenleg a 3. helyet foglaljuk ez a tabellán. Minden lehetséges. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy jó fejlesztésekkel állunk elő az autót és a motort tekintve.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!