Verstappen: A tiszteletlen ünneplés megmutatta, milyen is a Mercedes valójában - F1VILÁG.HU

Verstappen: A tiszteletlen ünneplés megmutatta, milyen is a Mercedes valójában

HIRDETÉS
A Red Bull világbajnoki éllovasa, Max Verstappen a Magyar Nagydíj helyszínén, a Hungaroringen azt mondta, Lewis Hamilton és a Mercedes „tiszteletlen” silverstone-i ünneplése megmutatta, „milyenek is ők valójában”.
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 29: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talks in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 29, 2021 in Budapest, Hungary. (Photo by Florion Goga - Pool/Getty Images)

A holland versenyző a pole pozícióból vágott neki a Brit Nagydíjnak, ám már az első körben kiesett, összeütközött ugyanis Lewis Hamiltonnal. A versenybírók a címvédőt találták vétkesnek az ütközésben, és 10 másodperces büntetéssel sújtották – a hétszeres világbajnok azonban ennek ellenére megnyerte a futamot.

Verstappent közben kórházba kellett szállítani további vizsgálatokra, közösségi oldalán pedig nem sokkal később „tiszteletlennek és sportszerűtlennek” nevezte azt, ahogy Hamilton a győzelmét ünnepelte.

A holland versenyző a Magyar Nagydíj csütörtöki médianapján természetesen válaszolt a silverstone-i esettel kapcsolatos újságírói kérdésekre. Továbbra is azt mondja, bajnoki riválisa nagyon tiszteletlen volt.

„Ha a tiszteletlenség alatt azt értjük, hogy az egyik srác kórházban van, a másik pedig úgy lengeti körbe a zászlót, mintha mi sem történt volna, miközben 51G-s erővel a falnak csapta a srácot… De nem is csak erről van szó, hanem a csapat teljes reakciója…” – mondta Verstappen.

„Szóval igen, nagyon tiszteletlennek vélem ezt, és bizonyos szempontból meg is mutatja, milyenek ők valójában. Egy olyan helyzetből fakadt, amikor nyomás nehezedett rájuk. Én nem akarnék így megmutatkozni…”

Verstappen elárulta, Hamilton felhívta őt a Brit Nagydíj után, ám arról nem árult el részleteket, hogy miről is beszéltek.

„Igen, felhívott… Nem kell belemennem a részletekbe, de beszéltünk.”

Bár továbbra is dühítik a történtek, Verstappen azt mondja, szeretné lezárni az ügyet.

„Nem tudunk már változtatni a végkimenetelen. Nem örülök annak, ami történt, főleg, hogy ilyen sok pontot veszítettem valaki más miatt, de ez van. Sokkal többet nem tudok mondani az esetről. Elég keményen a falnak csapódtam, amit soha me akar az ember, de természetesen megpróbálunk jó hétvégét teljesíteni itt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!