Verstappen: A tököm tele van már ezzel a sok sz*rsággal! - F1VILÁG.HU

Verstappen: A tököm tele van már ezzel a sok sz*rsággal!

HIRDETÉS
Elfogadhatatlannak tartja a Brazil Nagydíjon történtekkel kapcsolatban megfogalmazott véleményeket a Red Bull kétszeres világbajnoka, Max Verstappen. A holland beszélt arról is, miben hibázott ő és csapata Interlagosban.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 17: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing talks in a press conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on November 17, 2022 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Verstappen azért került a kritikák kereszttüzébe múlt hétvégén, mert a Brazil Nagydíj utolsó körében nem fogadott szót csapatának, és nem engedte el maga mellett a bajnoki pontverseny 2. helyéért küzdő csapattársát, Sergio Perezt. Az eset után rengetegen kritizálták a hollandot, sőt, sajtóhírek szerint Verstappen egy korábbi eset miatt nem nyújtott segítő jobbot Pereznek. Ezt a holland maga is megerősítette, ugyanakkor azt mondja, a problémát a közte és a csapat közti nem megfelelő kommunikáció okozta.

„Olyasvalamiről volt szó, ami a szezon korábbi részében történt, és már Mexikóban elmagyaráztam a Red Bullnak” – mondta Verstappen, miután a spekulációk szerint azért haragudott meg Perezre, mert szerinte Monacóban szándékosan ment a korlátnak az időmérőn. „A csapat megértette és egyet is értett. Megérkeztünk Brazíliába, és úgy voltam vele, ’egyszerűen csak versenyzünk, és próbáljuk a legjobb eredményt elérni.”

„És aztán volt ez a félreértés szombaton és vasárnap – semmit sem mondtak nekem egy esetleges pozíciócseréről, vagy ilyesmi. A legutolsó körben szóltak róla a rádión. Már abból tudniuk kellett volna, hogy mi lesz a reakcióm, amit az előtte lévő héten mondtam. A brazíliai verseny után volt néhány remek diskurzusunk – mindent letettünk az asztalra, és mindent tisztáztunk. Utólag azt mondom, ennek a beszélgetésnek korábban meg kellett volna történnie, mivel soha nem voltam rossz csapattársa senkinek. Mindig nagyon segítőkész voltam, és a csapat tudja ezt. Mindig a csapatot helyeztem előtérbe, hiszen elvégre csapatmunkáról van szó.”

„Azt gondolom, amit megtanultunk ebből, hogy egy kicsit nyitottabbnak kell lennünk, és jobban kell kommunikálnunk egymással.”

Verstappen Abu Dhabiban arról is beszélt, mennyire dühítőnek tartja azt, ahogy a rajongók közül sokan véleményt formáltak a történtekkel kapcsolatban, és kritikus hangot ütött meg a média munkatársaival kapcsolatban is.

„A verseny után nagyon rosszul festettek le engem a médiában. Pedig nem látták a teljes képet. De rögtön nevetséges módon jellemeztek, hogy őszinte legyek. Mert fogalmuk sincs, hogyan dolgozom a csapaton belül. És mi az, amit a csapat értékel velem kapcsolatban. Szóval nagyon gusztustalan volt az, amiket olvastam. Ráadásul elkezdték a családomat támadni, a testvéremet, az édesanyámat, a barátnőmet és az apámat fenyegették. Számomra ez túlmegy egy határon, amikor nem is ismerik a tényeket.”

„Ha problémájuk van velem, az rendben van, de a családomat hagyják békén, mert ez elfogadhatatlan.”

„Viszont most tovább lépünk. Őszintén mondom, hogy nagyszerű a kapcsolatom Checóval. De nem értem, hogy egyesek miért kezdenek el azonnal támadni engem, mikor nem is ismerik a teljes sztorit. Remélem, hogy egy napon megértik majd, mi történik, mert ez elfogadhatatlan viselkedés sokaktól. Még itt a paddockban is, nemcsak a rajongók részéről. Az, amit sokan írtak rólam, egyszerűen nevetséges.”

„A tököm tele van már ezzel a rengeteg szarsággal, ami folyamatosan megy. Amint valami negatív dolog történik, azt ki kell emelni… Hogy őszinte legyek, eléggé beteg dolog benne lenni ebben úgy, hogy végső soron semmi rosszat sem tettem. Egyszerűen az emberek félreértik, ami történ.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!