Verstappen a turbógondok ellenére lett 4. az időmérőn - F1VILÁG.HU

Verstappen a turbógondok ellenére lett 4. az időmérőn

HIRDETÉS
A 4. rajtkockát szerezte meg a Forma-1-es Brit Nagydíj időmérő edzésén a Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen. A holland azt mondja, mindent megtesz azért, hogy megszorongassa a Mercedeseket, illetve a ferraris Charles Leclercet.
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 12: Sparks fly behind Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during practice for the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 12, 2019 in Northampton, England. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZX37MVE51W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Verstappen mindössze 183 ezredmásodperccel volt lassabb a rajtelsőséget szerző Valtteri Bottasnál, habár nem volt sima időmérője, autójának turbója ugyanis folyamatosan rakoncátlankodott.

A Red Bull versenyzője viszont örül, mert az időmérőre sikerült előrelépéseket tenniük a beállítások tekintetében, ennek köszönhetően pedig harcolni tudott az időmérőn.

„Kezdetben nem voltam elégedett az egyensúllyal, de az időmérőn szerencsére elvégeztünk néhány utolsó módosítást az autón, és sokkal jobban éreztem magam az autóban” – mondta a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva Verstappen.

„Az autó szempontjából tehát egyértelműen sikerült nagyot ugrani előre, és az, hogy ennyire közel voltunk a pole-hoz, nem is olyan rossz. Főleg, ha figyelembe vesszük azokat a problémákat, amik jelentkeztek az időmérőn. Volt némi turbólag, szinte folyamatosan a kanyarokból kijövet. Egyszerűen nem gyorsított ki azonnal az autó, volt némi késlekedés. Ez pedig köridőbe került.”

„Szóval nem olyan rossz ez, holnapra megoldjuk, és általában jobbak vagyunk a versenyeken.”

Arra a kérdésre, hogy legyőzheti-e a Mercedeseket vasárnap, a holland így felelt: „Megpróbálom!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!