Verstappen: A végsebességünkkel a versenyen sem lesz gond - F1VILÁG.HU

Verstappen: A végsebességünkkel a versenyen sem lesz gond

HIRDETÉS
A 2. helyen ért célba a Forma-1-es Olasz Nagydíj sprintkvalifikációján Max Verstappen, ám miután a győztes Valtteri Bottast a mezőny végére sorolják, a holland az élről kezdheti majd meg a vasárnapi versenyt.
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 11: Second place finisher Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates in parc ferme during the Sprint ahead of the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 11, 2021 in Monza, Italy. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

Bottas azért lesz kénytelen hátulról rajtolni, mert autójában motort cseréltek Monzában, és mivel ez már a negyedik erőforrása idén, automatikusan a mezőny végére kerül az Olasz Nagydíjon.

A pole-t tehát Verstappen örökölte meg, kinek bajnoki riválisa, Lewis Hamilton a 4. helyről indul Monzában.

„A futam egy kicsit jobban ment, mint vártuk” – mondta a holland pilóta a sprintkvalifikáció után. „Jól rajtoltunk, megszereztük a 2. helyet, és szereztünk néhány pontot, és persze a pole-ból rajtolhatunk holnap.”

Verstappen ugyanakkor hozzátette, a Mercedes versenyzői még így is „gyorsnak tűnnek”, Bottast pedig nem tudta utolérni ma.

„Mindent beleadtam, hogy megpróbáljak közel maradni, szóval érdekes küzdelem vár ránk vasárnap.”

A holland pilóta beszélt arról is, a végsebesség tekintetében nincsenek akkora hátrányban.

„Úgy állítottuk be a szárnyainkat, hogy jó legyen a végsebességünk, szóval nem aggódom emiatt a verseny kapcsán. De természetesen tudjuk, hogy a Mercedes tempója is jó a teljes kör során.”

„Mindenesetre megpróbálunk jó versenyt futni holnap is.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!