Verstappen: A verseny egy pontján majdnem a lelátón kötöttem ki - F1VILÁG.HU

Verstappen: A verseny egy pontján majdnem a lelátón kötöttem ki

HIRDETÉS
A túlélésre játszott a Forma-1-es Emilia-Romagna Nagydíj utolsó köreiben a Red Bull háromszoros világbajnoka, Max Verstappen, aki végül 7 tizedmásodperces előnnyel szerezte meg a győzelmet Imolában.
IMOLA, ITALY - MAY 19: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB20 on track during the F1 Grand Prix of Emilia-Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari Circuit on May 19, 2024 in Imola, Italy. (Photo by Lars Baron/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202405190396 // Usage for editorial use only //

Verstappen a nehéz szabadedzések után a pole pozícióból rajtolt, és bár a verseny elején remek tempóra volt képes, amint kemény gumikra váltott, egész egyszerűen nem tudott olyan magabiztosan körözni. A verseny hajrájában aztán az őt üldöző Lando Norris egyre jobban zárkózott fel, ám végül nem volt lehetősége arra, hogy támadást indítson.

Verstappen a versenyt követő sajtótájékoztatóján elárulta, a versenyen is sokat bajlódott az autó egyensúlyával — különösen a kemény keverékű abroncsokon.

„Először is, a közepes keveréken nagyon jó volt a tempó” — mondta a holland versenyző a média, köztük az F1VILÁG.HU képviselőinek Imolában. „Nem számítottam ilyen tempóra azok után, amit eddig mutattunk a hétvégén.”

„Valahogy összehoztuk az egyensúlyt, de amint a kemény gumikra váltottam — talán nem az első 5-10 körben, de utána —, úgy voltam vele, hogy nem biztos, hogy el tudok menni ezzel a végéig. A gumik egyszerűen kiestek a működési tartományukból. Mintha jégen vezettem volna, nagyon csúszott.”

„Az ember érzi, amikor nem tapadnak már be a gumik. A 7-es kanyarban érzésre majdnem a lelátón kötöttem ki egy ponton.”

Verstappen hozzátette, az utolsó körök tényleg a túlélésről szóltak számára: „Nagyon nehéz volt, igazán furcsa íveket kellett használnom. De az utolsó 10 körben tényleg csak megpróbáltam túlélni, és aztán Lando rákapcsolt. Láttam, hogy zárkózik fel, nem voltam biztos benne, hogy magam mögött tudom tartani őt, de próbáltam a tőlem telhető legjobbat nyújtani, nyomtam, amennyire csak tudtam a rendelkezésemre álló tapadással. Szerencsére pont elegendő körünk volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!