Verstappen: A versenyen is erősek leszünk! - F1VILÁG.HU

Verstappen: A versenyen is erősek leszünk!

HIRDETÉS
Forma-1-es pályafutása 4. rajtelsőségét szerezte a Bahreini Nagydíj időmérő edzésén Max Verstappen. A Red Bull versenyzője bizakodóan várja a vasárnapi futamot, autója ugyanis a hosszú etapokon is ütőképes.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 27: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing looks on from his car during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 27, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Verstappen mindhárom szabadedzésen a leggyorsabb volt Bahreinben, az időmérőn pedig 4 tizeddel utasította maga mögé a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont.

A holland versenyző természetesen nagyon elégedett az eredménnyel, és valójában már az előszezoni tesztek után sejtette, esélyük lehet az idénynyitón.

„Már a teszthét is nagyszerűen alakult, ami persze semmire sem jelentett garanciát, de ezen a hétvégén az autó végig remekül működött, nagyon élvezetes volt vezetni” – mondta a holland versenyző.

„Mivel a szélirány folyamatosan változott, nem volt könnyű beállítani az autót, de az időmérőn minden tökéletesen összejött, szóval természetesen nagyon örülök ennek a rajtelsőségnek.”

A Q3 első etapjai után Verstappen előnye még csak 23 ezredmásodperc volt, a Red Bull versenyzője azonban jelentősen javítani tudott második nekifutásra.

„Ami azt illeti, a Q3-ban futott első köröm nem volt az igazi, tudtam, hogy több van benne. Azt nyilván nem, hogy mennyivel, de az egyensúly végre a helyén volt, és még jobban nyomhattam neki. A pálya nagyon forró, ezért persze oda kellett figyelni arra, hogy ne hevítsem túl a hátsó gumikat. Szerencsére jól tudtunk teljesíteni, amikor igazán számított.”

Arra a kérdésre, hogy a hosszú etapokon milyen volt az autó teljesítménye eddig, Verstappen hozzátette: „Rendben volt, az autó remekül működik rövid- és hosszú etapokon is, szóval várom már a versenyt. Remek autónk van, most már csak egy tiszta rajtra lesz szükségünk, és persze egy jó első körre.”

Az elmúlt 6 évben egyébként az szerezte meg a világbajnoki címet a Forma-1-ben, aki az első versenyen a pole-ból rajtolt. Ezzel kapcsolatban Verstappen azt mondta, tudja, keményen meg kell dolgoznia azért, ha harcolni akar a vb-címért.

„Nincs garancia erre, keményen kell nyomnunk, de kezdésnek nagyszerű.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!