Verstappen: A versenyen talán kicsit közelebb kerülhetek... - F1VILÁG.HU

Verstappen: A versenyen talán kicsit közelebb kerülhetek…

HIRDETÉS
Bár a Mercedesek ellen nem volt ellenszer szombaton, a Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen azt mondja, elégedett az időmérő edzésen elért 3. helyével.
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 31: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 leaves the garage during practice for the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 31, 2020 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images,)

A Brit Nagydíjon Lewis Hamilton szerezte meg a rajtelsőséget, megelőzve csapattársát, Valtteri Bottast.

A 3. legjobb időt Max Verstappen autózta, a holland azonban 1 másodperccel lassabb volt a világbajnoki címvédőnél.

A Red Bull versenyzője azt mondja, számított arra, hogy a Mercedeseket nem lehet megfogni Silverstone-ban sem, így elégedett a 3. hellyel.

„Maga a kör nem volt rossz, már a Q2 végén is jót mentem. Az már az időmérő elején látszódott, hogy a Mercedes sokkal gyorsabb” – mondta Verstappen az időmérő után.

„Ezt el kell fogadni, ám ettől függetlenül persze a legjobbat kell nyújtanunk. Örülök ennek az eredménynek, jó ez a 3. helyen.”

Verstappen abban bízik, a vasárnapi futamon egy kicsit közelebb tud majd kerülni Hamiltonékhoz.

„A versenyen általában közelebb vagyunk hozzájuk. Azt nem mondom, hogy harcban leszek velük, de talán lesz esélyünk egy kicsit megszorongatni őket.”

Verstappen azt mondja, a silverstone-i pályán az erős szél megnehezíti az ő dolgát is.

„Ezek az autók nagyon érzékenyek a szélre, Silverstone-ban ez nagyon érezhető. Pénteken nagyon trükkös volt a dolog a lassú kanyarokban. Ma már jobb volt a helyzet, de való igaz, ezek az autók nagyon érzékenyek a szélre.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!