Friss hírek

Verstappen aggódott a lángoló fékek miatt

Határozott győzelmet aratott a Forma-1 történetének első sprintkvalifikációján Max Verstappen. A holland már a rajtnál Lewis Hamilton elé tudott kerülni, bár elmondása szerint nagyon aggódott amiatt, hogy első fékjei lángra kaptak a start előtt.

Mivel a pénteki időmérőn alulmaradt bajnoki riválisával szemben, Verstappen csak a 2. helyről vághatott neki a silverstone-i sprintfutamnak.

A holland Red Bulljának első fékjei azonban a felvezető körben durván túlmelegedtek, a rajtrácson állva pedig lángra is kaptak. Verstappen ennek ellenére bombarajtot vett, elmondása szerint azonban aggódott amiatt, hogy túlélik-e a fékek.

„Igen, nagyon aggódtam emiatt!” – ismerte el Verstappen a sprintkvalifikáció után. „Egy kis tűz rendben van, de ez elkezdett elég nagy lenni, én pedig csak a tükrömben figyeltem az autókat, és reménykedtem, hogy egy kicsit rákapcsolnak.”

„Aztán persze nem voltam biztos abban, hogy a 3-as kanyar előtt a fékjeim működni fognak-e. De szerencsére nem károsodtak túlzottan. Azt hiszem, láttam pár embert a lelátón, ahogy fényképeket csinálnak, amikor lángoltak a fékjeim, szóval legalább készült néhány remek fotó!”

Habár Hamilton a futam nyitókörében keményen támadta Verstappent, a holland végül el tudott lépni, és magabiztos győzelmet aratott, így a pole-ból rajtolhat majd vasárnap. Sőt, a Red Bull versenyzője 1 ponttal többet szerzett Hamiltonnál, így növelte előnyét a tabellán, mely így már 33 pontos.

„Úgy tűnik, elég gyorsak vagyunk a kanyarokban, ők pedig az egyenesekben” – mondta a fiatal pilóta, utalva arra, hogy a Red Bullnak ezen a hétvégén nincs elég végsebessége a Mercedeshez képest.

„Mivel csak egy edzés volt, és nem lehet változtatni, ha nem találod jól el a dolgokat, be vagy szorulva… És mi egy kicsit beszorultunk az egyeneseket illetően…”

„Ezért kell visszahoznunk az időt a kanyarokban. De ezen a többé-kevésbé padlógázas versenyen a tempó rendben volt. Viszont arra számítok, hogy a kerékcserék szerepet játszanak majd vasárnap.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!