Verstappen aggódott a lángoló fékek miatt - F1VILÁG.HU

Verstappen aggódott a lángoló fékek miatt

HIRDETÉS
Határozott győzelmet aratott a Forma-1 történetének első sprintkvalifikációján Max Verstappen. A holland már a rajtnál Lewis Hamilton elé tudott kerülni, bár elmondása szerint nagyon aggódott amiatt, hogy első fékjei lángra kaptak a start előtt.
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 17: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda during practice ahead of the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 17, 2021 in Northampton, England. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

Mivel a pénteki időmérőn alulmaradt bajnoki riválisával szemben, Verstappen csak a 2. helyről vághatott neki a silverstone-i sprintfutamnak.

A holland Red Bulljának első fékjei azonban a felvezető körben durván túlmelegedtek, a rajtrácson állva pedig lángra is kaptak. Verstappen ennek ellenére bombarajtot vett, elmondása szerint azonban aggódott amiatt, hogy túlélik-e a fékek.

„Igen, nagyon aggódtam emiatt!” – ismerte el Verstappen a sprintkvalifikáció után. „Egy kis tűz rendben van, de ez elkezdett elég nagy lenni, én pedig csak a tükrömben figyeltem az autókat, és reménykedtem, hogy egy kicsit rákapcsolnak.”

„Aztán persze nem voltam biztos abban, hogy a 3-as kanyar előtt a fékjeim működni fognak-e. De szerencsére nem károsodtak túlzottan. Azt hiszem, láttam pár embert a lelátón, ahogy fényképeket csinálnak, amikor lángoltak a fékjeim, szóval legalább készült néhány remek fotó!”

Habár Hamilton a futam nyitókörében keményen támadta Verstappent, a holland végül el tudott lépni, és magabiztos győzelmet aratott, így a pole-ból rajtolhat majd vasárnap. Sőt, a Red Bull versenyzője 1 ponttal többet szerzett Hamiltonnál, így növelte előnyét a tabellán, mely így már 33 pontos.

„Úgy tűnik, elég gyorsak vagyunk a kanyarokban, ők pedig az egyenesekben” – mondta a fiatal pilóta, utalva arra, hogy a Red Bullnak ezen a hétvégén nincs elég végsebessége a Mercedeshez képest.

„Mivel csak egy edzés volt, és nem lehet változtatni, ha nem találod jól el a dolgokat, be vagy szorulva… És mi egy kicsit beszorultunk az egyeneseket illetően…”

„Ezért kell visszahoznunk az időt a kanyarokban. De ezen a többé-kevésbé padlógázas versenyen a tempó rendben volt. Viszont arra számítok, hogy a kerékcserék szerepet játszanak majd vasárnap.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!