Verstappen: Alonso kijelentette, a csapattársam akar lenni Le Mans-ban! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Alonso kijelentette, a csapattársam akar lenni Le Mans-ban!

A Forma-1 háromszoros világbajnoka, Max Verstappen elárulta, Fernando Alonso szívesen rajthoz állna ismét a Le Mans-i 24 óráson, ám csak akkor, ha vele indulhatna egy csapatban.

Alonso kétszer már elindult a legendás versenyen, egészen pontosan 2018-ban és 2019-ben, amikor egy időre elköszönt a Forma-1-től. A spanyol pilóta a Toyota LMP1-es csapatával versenyzett, és meg is nyerte az Endurance-világbajnokságot. Az Aston Martin versenyzője nem zárta ki, hogy a jövőben újra rajthoz áll majd Le Mans-ban, Verstappen pedig a Honda évadzáró eseményén, Motegiben elárulta, Alonso azt mondta, csak vele egy csapatban indulna el ismét a legendás futamon.

„Le Mans-t határozottan szeretném megcsinálni. Voltam már ott, amikor édesapám versenyzett Le Mans-ban. A légkör lenyűgöző, rengetegen vannak. És vezetni éjszaka, napfelkeltében, szerintem igazán király” — mondta a háromszoros világbajnok.

„Beszéltem már Fernandóval erről. Azt mondta, csak velem akarna újra versenyezni ott. Szóval úgy voltam vele, ‘wow, az elég király lenne!’.”

A téma egyébként nem először merül fel: Verstappen már a tavalyi szezont követően is beszélt Alonsóról Le Mans kapcsán.

„Szerintem Fernando soha nem hagyja abba a versenyzést. Egy kicsit talán más, mint én a kor tekintetében, de ki tudja? Szükségünk lesz egy jó lehetőségre. Ha Fernando megy, a győzelemért akar harcolni egy versenyképes autóval. Én pontosan ilyen vagyok” — mondta akkor a holland.

„Ezért sem akarom elsietni a projektet, mivel rengeteg változás történik jelenleg az endurance-versenyzésben. Szerintem jobb kivárni egy kicsit, nem sietős számomra a dolog.”

Verstappen ugyanakkor kijelentette, amíg aktívan versenyez az F1-ben, nem akar rajthoz állni Le Mans-ban.

„Nem igazán. Nem hiszem, hogy ezt szeretném, mert egy dologra kell maximálisan fókuszálni. Ha pedig elkezded keverni a dolgokat, és csak egy versenyen állhatsz rajthoz, akkor nem leszel jól felkészült.”

Arra a kérdésre, hogy így lecsúszhat-e arról, hogy Alonso oldalán versenyezzen Le Mans-ban, Verstappen így válaszolt: „Ha Fernando folytatja a versenyzést, szerintem ugyanolyan versenyképes lesz 50 évesen is, mint most!” 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!