Verstappen: Alonso nyerni fog idén - F1VILÁG.HU

Verstappen: Alonso nyerni fog idén

HIRDETÉS
Max Verstappen, a Red Bull F1-es versenyzője szerint Fernando Alonso biztosan fog még futamot nyerni idén — azt azonban egyelőre nem tudja, hogy a bajnoki címért folytatott harcban részt vesznek-e majd.
Portrait, Podium, TS-Live, Bahrain International Circuit, GP2301a, F1, GP, Bahrain
Max Verstappen, Red Bull Racing, 1st position, Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team, 3rd position, and Sergio Perez, Red Bull Racing, 2nd position, celebrate on the podium

A szezonnyitó Bahreini Nagydíjon a Red Bull mögött Fernando Alonso végzett a 3. helyen — a tesztek és a szabadedzések alapján számítani lehetett arra, hogy az Aston Martin a hosszú etapokon jól teljesít majd, azonban az ellenfelek várakozásait is felülmúlta az istálló. 

Verstappen örül, hogy Alonsót újra az élmezőnyben láthatjuk, és biztos benne, hogy terem még nekik babér 2023-ban. A kérdésre, vajon kihívást jelenthet-e az Aston Martin az idei évben, ami a világbajnoki küzdelmeket illeti, Verstappen így válaszolt: 

„Remélem, Fernando miatt is, mert volt néhány év, amikor nem igazán volt lehetősége az élen harcolni“ — mondta. „Örülök, hogy itt van, már az első versenyen. Az Astonnál megvan a szellem és a lendület a csapatban, nyerni akarnak, és sok jó embert szereztek. Azt hiszem, ennél csak jobbak lesznek.“

„Nehéz megmondani, hogy az idei évben a bajnoki címért fognak-e harcolni, de a győzelmek határozottan benne vannak“ — folytatta a holland.

A Red Bull versenyzője elmondta, biztosan lesz olyan az idei évben, amikor jobban kijön majd a lépés Alonsóéknak, így élhetnek a lehetőséggel, és megszerezhetik a futamgyőzelmet. 

„Én is voltam ebben a helyzetben, hogy néhány versenyen 20-40 másodperccel a győztes mögött voltam, aztán így is 2-3 versenyt megnyerhetsz az évben, mert néha vannak pályák, amelyek nagyon fekszenek az autódnak, egyszerűen minden összejön, és tudsz nyerni néha egy kis segítséggel vagy szerencsével.“

„De ami biztos, hogy egy nagyon erős csomagjuk van és most arról szól minden, hogy ezt továbbfejlesszék“ — magyarázta Verstappen. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!