Verstappen: Amíg bajnok vagyok, az 1-es rajtszámot fogom használni! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Amíg bajnok vagyok, az 1-es rajtszámot fogom használni!

HIRDETÉS
2023-ban is az 1-es rajtszámmal áll rajthoz a Forma-1-ben az aktuális világbajnoka, Max Verstappen.
Max Verstappen, Red Bull, donouts

A holland pilóta F1-es pályafutása nagy részében a 33-as számmal állt rajthoz, miután azonban 2021-ben megszerezte a világbajnoki címet, idén lehetősége volt arra, hogy az 1-es rajtszám kerüljön fel versenyautójára. A Red Bull pilótája idén megvédte világbajnoki címét, a minap pedig elárulta, továbbra is az 1-es marad fent versenygépén.

„Igen, az 1-es számot fogom használni jövőre is” – mondta a holland. „Azt gondolom, egy versenyző számára a legcsodálatosabb szám az 1-es. Milyen gyakran van lehetőséged arra, hogy Forma-1-es pályafutásod során az 1-es számot használd? Soha nem tudhatod.”

„Bármikor visszatérhetek a 33-ashoz, ha már nem leszek világbajnok. De amíg én vagyok a világbajnok, minden egyes évben az 1-es számot fogom használni.”

Verstappen idén abszolút dominált a Forma-1-ben: a 22 versenyből 15-öt nyert meg, amit elmondása szerint nehéz lesz megismételni 2023-ban.

„Nagyon különleges szezon volt az idei, nemcsak nekem, hanem a csapatnak is” – mondta a Red Bull versenyzője. „2013 óta először nyertük meg a konstruktőri címet is, ez pedig nyilvánvalóan nagyon fontos az egész csapat számára. Úgy gondolom, nehéz lesz megismételni az idei évet a jövőben, pláne túlszárnyalni.”

„Persze a cél az kell, hogy legyen, hogy minden egyes szezonban jobbak legyünk, de ez az idei év után nem lesz egyszerű. Örülnünk kell annak, ahogy 2022 alakult, és tényleg ki kell élveznünk ezeket a pillanatokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!