Friss hírek

Verstappen: Amikor Hamilton kiállt a bokszba, már tudtam, hogy vége

Bár remekül indult Max Verstappen és a Red Bull csapata számára a vasárnapi Spanyol Nagydíj, a holland versenyző végül alulmaradt Lewis Hamiltonnal szemben.

Verstappen a 2. helyről vágott neki a szezon negyedik futamának, és már a rajtnál sikerült az élre kerülnie. A Red Bull pilótája a verseny nagy részében az élen autózott, ám a két kerékcserével próbálkozó Lewis Hamilton a hajrában meg tudta előzni őt.

Verstappen a verseny után azt mondta, amint Hamilton másodszor is kiállt a bokszba, már tudta, hogy elúszott a győzelem.

„Bizonyos szempontból láttam ezt jönni… Már a lágy gumis etap végén is gyorsabb volt, aztán a közepes abroncsokra váltottunk, és sokkal jobb volt a tempója, 1 másodpercen belül tudott maradni” – mondta a holland.

„Szóval nem sok mindent tehettünk. Aztán kiálltak újra, és ott már tudtam, hogy vége, mert már küszködtem a gumikkal, és láttuk minden egyes körben, hogy egyre közelebb és közelebb kerül.”

„Úgyhogy lényegében egy bója voltam.”

Verstappen azt mondja, Hamiltonék alapvetően tempóelőnyben voltak a mai versenyen – ez jelentette a legfőbb problémát.

„Amikor az ember az élen van, nem akar úgy kiállni a bokszba, hogy forgalomba kerüljön, de persze akkor sokkal könnyebb a helyzet, ha tiszta előnyben van.”

„Ha kiálltunk volna újra, nem vagyok biztos abban, hogy fel tudtunk volna újra zárkózni, egyszerűen hiányzott a tempó. Viszont minden tőlem telhetőt megtettem.”

A bajnoki pontverseny második helyezettje hozzátette, a mai verseny is azt bizonyítja, hogy kemény munka vár még rájuk.

„Ez is azt mutatja, hogy még nem tartunk ott, ahol szeretnénk. Keményen kell nyomnunk, fel kell zárkóznunk, mert jelenleg egy kicsit lassabbak vagyunk. De tavalyhoz képest azért nagyot léptünk előre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!